Obchodné riadenie

Ako napísať koncepciu rozvoja

Ako napísať koncepciu rozvoja

Video: Koncepcia rozvoja cestovného ruchu 2024, Jún

Video: Koncepcia rozvoja cestovného ruchu 2024, Jún
Anonim

Efektívny a dynamický rozvoj spoločnosti je nemožný bez jasne definovanej stratégie. Vyhliadky na pohyb a dobytie trhu by sa mali plánovať s prihliadnutím na vonkajšie a vnútorné faktory. Dobre navrhnutý koncept rozvoja podniku pomôže vyhnúť sa chybám a dosiahnuť vedúce postavenie na trhu.

Image

Budete potrebovať

  • - analýza vonkajšieho prostredia;

  • - SWOT analýza.

Návod na použitie

1

Analyzujte vonkajšie prostredie podniku. Zhodnoťte politickú situáciu v krajine, investičné predpovede, vývoj akciových trhov. Tieto faktory sú mimoriadne dôležité pri zostavovaní dlhodobých plánov. Okrem toho sa v maximálnej možnej miere preskúmajú činnosti konkurentov. Analyzujte ich hlavné kroky, postavenie na trhu, inováciu, úspech, zásluhy a zlyhania. Definujte svoje miesto medzi konkurenciou.

2

Zvážte obchodné aktivity vašej vlastnej spoločnosti za konkrétne vykazované obdobie. Na tento účel bude optimálna SWOT analýza, ktorá vám umožní posúdiť silné a slabé stránky, príležitosti a hrozby. Prepojte výsledky podnikania s cieľmi stanovenými skôr. Pokúste sa pochopiť, čo vám bránilo dosiahnuť požadovaný výkon alebo, naopak, pomohlo zaujať vedúce postavenie na trhu.

3

Uveďte optimálne ukazovatele, ku ktorým by ste chceli pristúpiť ku koncu nasledujúceho vykazovaného obdobia. Zároveň si stanovte primerané ciele, na vykonávanie ktorých máte určité materiálne a intelektuálne zdroje. Zahrňte do tohto plánu požadovaný predaj alebo služby, pozíciu na trhu, rozšírenie podnikania, pokrytie nových území, uvedenie inovatívnych produktov a ponúk na trh.

4

Zhodnotiť zdroje potrebné na oživenie tohto konceptu. Možno budete potrebovať zmeny personálu, outsourcing nových špecialistov, pôžičky. Ak je dosiahnutie cieľov príliš ťažké, znížte požadovaný výkon.

5

Zvážte metódy, pomocou ktorých budete implementovať koncepciu rozvoja. Zvážte prijatie odborníkov na vykonanie dodatočného školenia personálu. Navrhnite efektívnu reklamnú kampaň. Vytvorte program seminárov a školení, na ktorých sa zúčastnia vaši zamestnanci.

6

Rozdeľte výslednú rozvojovú stratégiu do niekoľkých malých krokov. Rozdeliť zodpovednosti za ich implementáciu medzi oddeleniami. Definujte medzníky na vyhodnotenie priebežných a konečných výsledkov.

Odporúčaná