Obchodné riadenie

Aké marketingové knihy čítať

Aké marketingové knihy čítať

Video: Vynikajúca kniha o marketingu, ktorú ste ešte nečítali 2024, Júl

Video: Vynikajúca kniha o marketingu, ktorú ste ešte nečítali 2024, Júl
Anonim

Marketing je oblasť, ktorá interaguje s reklamou, správou a public relations, takže sa skúma v oddeleniach týkajúcich sa vyššie uvedených odvetví. Marketingový kurz je zvyčajne intenzívny a väčšina informačných špecialistov musí vyhľadávať samostatne - v odbornej literatúre.

Image

Návod na použitie

1

„Základy marketingu“ od Philipa Kotlera sa považuje za klasiku, ktorú musíte prečítať pre každého, kto chce porozumieť tejto téme. Stránky knihy hovoria o tom, čo je marketing a jeho prvky - trh, spotrebitelia, výrobky, ceny, distribúcia produktov. Autor učí čitateľa vykonávať prieskum trhu, správne segmentovať trh, vypracovať stratégiu. Text poskytuje veľa príkladov zo života. Na začiatku každej kapitoly sú čitateľovi predstavené jej ciele. Manuál je napísaný jednoduchým jazykom a je určený špeciálne pre tých, ktorí sa práve oboznámia s marketingom.

2

Ďalší užitočný sprievodca od F. Kotlera - „Marketing. Management“. Autor sa v nej venuje téme manažérskej zložky marketingu. Podrobnejšie informácie sú uvedené tu ako v prvej knihe. Príručka tiež obsahuje mnoho príkladov pre jasnejšie pochopenie teórie. Každá kapitola začína úvodzovkami, ktoré predchádzajú hlavnému textu.

3

Práca venovaná výlučne marketingovému výskumu patrí G.A. Churchill. Kniha podrobne popisuje, aké typy výskumov sú, prečo sú potrebné, ako ich vykonávať, analyzovať a zostavovať správy o nich.

4

Podrobnosti o správaní spotrebiteľov sú uvedené v rovnakej príručke R. Blackwell, P. Minard a J. Angel. Kniha hovorí o tom, ako ľudia uznávajú potreby, ktoré sa rozhodujú pri nákupoch. Dotýka sa témy individuálnych charakteristík osoby a sociálnych postojov, ktoré ovplyvňujú výber tovaru a služieb. Samostatné kapitoly sú venované významu poznatkov o pripravovaných nákupoch a motivácii pre túto akciu. Na konci každej kapitoly sú uvedené stručné závery a otázky týkajúce sa znalostí z testovania. Za hlavným textom sú prípady.

5

David Aaker v knihe „Vytváranie silných značiek“ pomocou príkladu známych spoločností odhaľuje tajomstvá toho, ako vytvoriť nezabudnuteľnú a predávajúcu značku pre váš produkt. Ďalšou zaujímavou knihou o značke je „No logo“ Naomi Klein. Toto je novinárske vyšetrovanie vysvetľujúce postoj ľudí k slávnym značkám.

6

BM Enis, K.T. Cox a M.P. Mokva - zhromaždené v jednej knihe 38 článkov od niekoľkých popredných teoretikov v tejto oblasti, ktoré ich spájajú do štyroch hlavných blokov týkajúcich sa filozofie marketingu, správania zákazníkov a trhu, marketingových stratégií a hospodárskej súťaže. Zbierka sa nazýva „klasika marketingu“.

Užitočné rady

Okrem týchto kníh si môžete prečítať „Priamy marketing: 99 praktických tipov pre nájdenie spotrebiteľa“ Z. Fegeleho, J. Trouta, „Marketingové vojny“ a „Marketing zdola nahor“ a T. Amblera, „Praktický marketing“.

  • Základy marketingu, F. Kotler
  • No Logo, N. Klein
  • Creating Strong Brands, D. Aaker
  • Consumer Behaviour, R. Blackwell, P. Miniard, J. Angel
  • Marketing. Vedenie spoločnosti, F. Kotler

Odporúčaná