Druhy činností

Ako otvoriť hotel

Ako otvoriť hotel

Video: 5 Ways to Open a Wine Bottle 🔴 NEW 2024, Jún

Video: 5 Ways to Open a Wine Bottle 🔴 NEW 2024, Jún
Anonim

Otvorenie hotela je rozsiahla a časovo náročná úloha, ktorá si vyžaduje poskytnutie mnohých detailov a nuancií vo všetkých fázach od plánovania až po aktívne fungovanie hotela. Mini-hotely (nie viac ako 50 izieb) si v súčasnosti získavajú veľkú obľubu medzi majiteľmi firiem aj hosťami. Ale bez ohľadu na rozsah, základný algoritmus pre otvorenie hotela je univerzálny.

Image

Návod na použitie

1

Vypracovať podnikateľský plán, ktorý odráža hlavné parametre hotela (kategória, umiestnenie, počet izieb), plánované náklady, zdroje financovania (vlastné alebo vypožičané prostriedky) a doby návratnosti, cieľové publikum (turisti, podnikatelia, skupiny alebo jednotliví hostia), ceny a atď.

2

Zapojte sa do hľadania odborníkov, ktorí prevezmú riešenie architektonických a dizajnových problémov, úlohy týkajúce sa vybavenia hotelových priestorov a náboru zamestnancov. Užitočné budú aj služby hotelového obchodného poradcu. Pomôže predchádzať chybám a optimalizovať pracovné postupy vo fáze formovania.

3

Väčšina hotelov má kategóriu 3 - 4 hviezdičky, čo znamená vysokú úroveň služieb, množstvo doplnkových služieb a bezpečnosť. Bez vhodnej infraštruktúry nie je možné oficiálne získať štatút hviezdy. Okrem toho musí priestor a vybavenie miestností spĺňať požiadavky príslušných predpisov.

4

Vedenie hotela môže byť zverené spoločnosti špecializujúcej sa na tento typ činnosti. V prípade malých hotelov túto funkciu často vykonáva rodina vlastníka. Zamestnanci súčasne kombinujú funkcie, napríklad správca podáva raňajky sám a vodič vykonáva pomocnú prácu.

5

Aby hotel úspešne fungoval, mali by o ňom vedieť vaši potenciálni zákazníci. Na tento účel je potrebné uskutočniť niekoľko marketingových a reklamných akcií: - Hotel potrebuje na internete svoju vlastnú webovú stránku - vizitku. Na to nezabudnite umiestniť vysoko kvalitné fotografie izieb a hlavných izieb, zoznam služieb, cenové odstupňovanie, poskytnúť možnosť online rezervácie;

- Zistite podmienky na umiestnenie informácií o vašom hoteli do špecializovaných zoznamov.

- Nadviazať partnerstvo s príbuznými službami: cestovné agentúry, reštaurácie, salóny krásy atď.

- Nezdieľajte ústne vyjadrenie osobe vašich príbuzných, priateľov a známych.

Venujte pozornosť

Hotelové podnikanie nevyžaduje licenciu, ale predpokladom je získanie certifikátu na získanie kategórie (hodnotenie hviezdičkami).

ako otvoriť hotel v roku 2019

Odporúčaná