Obchodné riadenie

Ako identifikovať prebiehajúcu prácu

Ako identifikovať prebiehajúcu prácu

Video: Ako si nájsť prácu? 🕵️‍♂️ Nerob TIETO CHYBY | Zmudri.sk 2024, Jún

Video: Ako si nájsť prácu? 🕵️‍♂️ Nerob TIETO CHYBY | Zmudri.sk 2024, Jún
Anonim

Prebiehajúce práce sú náklady na výrobky, ktoré sú v rôznych fázach výrobného cyklu: od uvedenia do výroby po výrobu hotových výrobkov a ich zahrnutia do výroby komodít. Inými slovami, ide o čiastočne hotový výrobok, ktorý neprešiel celým výrobným cyklom stanoveným technológiou.

Image

Návod na použitie

1

Prebiehajúcu prácu môžete identifikovať niekoľkými spôsobmi. Pokiaľ ide o technológie, prebiehajúca práca predstavuje hodnoty, ktoré sa spracúvajú. Spravidla ide o materiály, ktoré vlastní podnik a ktoré sa do dielne odpíšu zo skladu. Predpokladá sa, že všetky materiály v dielni by sa mali spracovať na hotové výrobky a odoslať do skladu.

2

Z právneho hľadiska sú nedokončené práce hodnotami, za ktoré je zodpovedná správa workshopov. Táto definícia nedokončenej výroby je širšia ako predchádzajúca, pretože zahŕňa materiály, ktoré boli prijaté do dielne, ale ešte neboli zahrnuté do spracovania, ako aj hotové výrobky spracované, ale ešte nedoručené do skladu.

3

Pamätajte, že z ekonomického hľadiska je nedokončenou prácou kapitál, ktorý sa investuje do prevádzkového kapitálu a ktorý by sa mal zmeniť na peniaze a stať sa hotovým tovarom. Rýchlosť takejto transformácie závisí od výrobnej technológie a od trhových podmienok.

4

Z pohľadu účtovníctva môžete vidieť prebiehajúce práce na účte 20 „Hlavná produkcia“. Náklady sa vykazujú na ťarchu tohto účtu. Okrem toho z tých odvetví, v ktorých sa neprebieha práca, napríklad v energetickom sektore, predstavuje obrat tohto účtu skutočné náklady na výrobu. Ale vo väčšine odvetví, v ktorých prebieha nedokončená výroba, sa skutočné náklady nezhodujú s nákladmi zaznamenanými na účte 20.

5

Hodnotu nedokončenej práce môžete vypočítať v dvoch krokoch. Najprv nájdite prirodzenú rovnováhu hodnôt vo výrobe na konci mesiaca. Potom vyhodnoťte indikované zostatky v peňažnom vyjadrení. Táto práca je dosť namáhavá. Naturálne zostatky v podniku sa určujú na základe inventarizačných údajov a ocenenie nedokončenej výroby vypočítavajú účtovníci.

koncept rozpracovanej práce

Odporúčaná