obchodné

Ako správne a efektívne používať svoj sortiment

Ako správne a efektívne používať svoj sortiment

Video: Korda Masterclass 8: Autumn Carp Fishing | Danny Fairbrass & Darrell Peck (2021) 2024, Jún

Video: Korda Masterclass 8: Autumn Carp Fishing | Danny Fairbrass & Darrell Peck (2021) 2024, Jún
Anonim

Ak chcete z predaja získať čo najväčší zisk, musíte svoj sortiment správne zlikvidovať. To je problém pre mnohých výrobcov. Ak chcete získať maximum, musíte dať veľa času, zostaviť plány, plánovať strategické kroky. To znamená, že je to tvrdá práca, ktorá vyžaduje pozornosť a čas. Správny prístup zabezpečí nielen maximálny zisk, ale aj minimálne náklady.

Image

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je optimalizácia. Niekoľkokrát to zvýši váš predaj a priláka nových kupujúcich. Okrem toho môžete zmeniť svoju stratégiu týkajúcu sa kupujúcich. Poďte s nejakým novým prístupom, originálnou stratégiou. Usporiadajte predaj cez víkendy, nižšie ceny za konkrétny produkt v niektoré dni v týždni. Napríklad v pondelok váš obchod ponúka dobrú zľavu na drahé čaje. Alebo vo štvrtok budete mať deň rýb. Starostlivo sa pripravte na rôzne sviatky. Čím viac zásob, všetky druhy programov máte, tým viac bude mať zákazník o váš produkt záujem. Možno, aby ste zvýšili zisky, musíte analyzovať produkt, ktorý dobre predávate, čo je vo vynikajúcom dopyte. Zvyšok sa dá ľahko odstrániť z pultu. Je to tiež vhodný spôsob, ako zvýšiť svoju finančnú situáciu. Pretože sa stáva, že existuje veľa tovaru, neustále ich zvyšujete a zisk, ako to bolo na rovnakej úrovni, napriek veľkému sortimentu zostáva.

Ďalším dôležitým bodom je otázka obstarávania. Ak sa správne a správne priblížite k riešeniu problému, môžete pre seba získať malé výhody. Napríklad znížte kúpnu cenu alebo znížte náklady na doručenie. Musíte byť schopní rokovať a byť flexibilní vo všetkých zložitých a akútnych chvíľach.

Nie všetky firmy a organizácie samozrejme prechádzajú optimalizáciou. Pretože toto je riziko, za ktoré môžete dobre platiť a stratiť všetko, čo máte. Tento proces je ovplyvnený niekoľkými faktormi. Konkrétne nadmerná orientácia na dodávateľov, reklamu a rozsah procesu.

Namiesto počúvania prianí spotrebiteľov sa spoločnosť zameriava na konkrétneho dodávateľa. Z tohto dôvodu sa optimalizácia stáva neúčinnou a nie účelnou. Namiesto toho sa pozrite na dopyt po populárnych výrobkoch. Ak je to potrebné, vymeňte alebo nájdite niekoľko troch nových dodávateľov.

Pokiaľ ide o reklamnú propagandu, dochádza k nadmernému upchávaniu produktu všetkými druhmi propagačných akcií, zliav, zliav a rôznych ponúk. Alebo aktívna reklama jedného produktu je na úkor iného produktu.

Pokiaľ ide o veľkosť optimalizácie, tu je všetko jednoduché. Ak vedenie nedokáže správne vypočítať všetky pohyby, predvídať akékoľvek nuansy vopred alebo jednoducho nedokáže zvládnuť organizáciu procesu, všetka práca bude vykonaná zbytočne.

Úspešná optimalizácia zabezpečí tri oblasti:

  • Zameranie na zákazníka. Je potrebné vziať do úvahy všetky jeho želania, nároky, odporúčania. Mali by ste sa zamerať na svoj kontingent.

  • Distribúcia kategórií výrobkov a správna organizácia ďalšieho rozvoja, implementácie

  • Správny prístup k optimalizácii organizácie

Odporúčaná