obchodné

Ako organizovať autoškolu

Ako organizovať autoškolu

Video: APLIKACE, CO VÁM USNADNÍ ŽIVOT / Co je v mém mobilu? 📱 2024, Jún

Video: APLIKACE, CO VÁM USNADNÍ ŽIVOT / Co je v mém mobilu? 📱 2024, Jún
Anonim

Otvorenie autoškoly je ziskové podnikanie, ale v počiatočnej fáze budete musieť minúť veľa peňazí a času, aby vaše podnikanie splnilo všetky predložené podmienky, predovšetkým dopravnú políciu. Pred začatím kurzov jazdy preto dôkladne zvážte svoje silné stránky a zvážte klady a zápory.

Image

Návod na použitie

1

Analyzujte trh so vzdelávacími a autoservismi vo vašej oblasti. Zistite, aké sú obľúbené autoškoly a aké úrovne konkurencie. Vytvorte si podrobný obchodný plán alebo do jeho prípravy zapojte odborníkov.

2

Ak chcete otvoriť plnohodnotnú školu a neexprimovať kurzy (s minimálnym množstvom teoretického materiálu a praktického výcviku), najskôr začnite registráciou právnickej osoby (LLC) na daňových úradoch a vytlačte svoju budúcu autoškolu v MCI. Nezabudnite sa obrátiť na Rospatent a zaregistrovať názov svojej vzdelávacej inštitúcie. V opačnom prípade vám môžu byť uložené pokuty za zneužitie, ak sa ukáže, že inštitúcia s týmto menom už existuje.

3

Nájdite tú správnu miestnosť a areál pre študijné cesty. Vypočítajte plochu priestorov na základe skutočnosti, že každý poslucháč bude potrebovať najmenej 2 m² a mal by byť osvetlený s ohľadom na normy SanPin. Je lepšie si prenajať školiace miesto alebo nájsť subdodávateľa, pretože autoškoly sa medzi sebou zvyčajne dohodnú na tom istom území v určitom čase na praktický výcvik.

4

Kúpiť alebo prenajať všetko potrebné vybavenie. Po prvé, je to hardvérovo-softvérový komplex na testovanie psychofyzického stavu vodiča a po druhé, modely automobilových častí. Okrem toho budete potrebovať sadu vizuálnych pomôcok a učebníc.

5

Umiestňovať v médiách a na internete reklamu na prácu učiteľov, inštruktorov (vlastnými autami), hlavného účtovníka a technického personálu. Okrem toho budete musieť najať zdravotníckych pracovníkov, aby skontrolovali vodičov pred praktickým cvičením. Dokumenty si overte u všetkých žiadateľov. Odporúča sa, aby vodičské skúsenosti s inštruktormi boli najmenej 7-10 rokov bez vážnych nehôd a porušení. Vybavte všetky svoje autá v súlade s požiadavkami dopravnej polície. Musia mať vylepšený bezpečnostný systém, všetky údržbárske dokumenty, poistenie, ako aj znaky „U“ („školenie“).

6

Zorganizujte reklamnú kampaň s cieľom upútať pozornosť potenciálnych študentov na vašu autoškolu. Najprv to bude stačiť na objednanie brožúr, letákov a vizitiek v reklamnej agentúre a začatie ich distribúcie samostatne alebo pomocou kuriérov a plagátov.

7

Obráťte sa na školské oddelenie miestnej správy a predložte nasledujúce dokumenty, aby ste získali licenciu:

- vyhlásenie;

- overené kópie základných dokumentov;

- výpis z registra;

- učebné osnovy vypracované v súlade so štátnymi normami;

- informácie o učiteľoch a inštruktoroch, ako aj o personálnom zabezpečení;

- osvedčenie o lekárskej starostlivosti;

- informácie o vybavení školy učebnými pomôckami a pomôckami;

- informácie o priestoroch a teritóriu pre praktický výcvik (overené kópie nájomných alebo podnájomných zmlúv a overené kópie osvedčení o vlastníctve);

- doklad o zaplatení licenčného poplatku.

8

Získajte licenciu na vzdelávacie aktivity do jedného mesiaca, ktorý bude platný 5 rokov.

Odporúčaná