obchodné

Je možné obchodovať s pivom v stravovaní

Obsah:

Je možné obchodovať s pivom v stravovaní

Video: 🍺🍷Alkohol na LC/Keto ? Jaký alkohol při nízkosacharidovém stravovaní, raději se vyhněte... 2024, Jún

Video: 🍺🍷Alkohol na LC/Keto ? Jaký alkohol při nízkosacharidovém stravovaní, raději se vyhněte... 2024, Jún
Anonim

Stravovacie organizácie môžu obchodovať s pivom v súlade s obmedzeniami stanovenými zákonom. Vzhľadom na povahu tohto druhu činnosti sa však na takéto spoločnosti nevzťahuje mnoho požiadaviek.

Image

Majitelia stravovacích zariadení spolu so svojimi hlavnými činnosťami pivo často predávajú. Súčasná legislatíva pozitívne odpovedá na otázku o možnosti obchodovania s pivom v stravovacích zariadeniach. Podľa článku 11 federálneho zákona č. 171-FZ môžu obeh alkoholu a výrobkov obsahujúcich alkohol vykonávať nielen organizácie, ale aj jednotliví podnikatelia. Preto má právo predávať tento nápoj akýkoľvek majiteľ stravovacej organizácie.

Potrebujem licenciu na obchodovanie s pivom v stravovaní?

Pri predaji piva vo verejnom stravovaní by sa nemali báť dodatočné náklady, pretože tento druh činnosti nepodlieha licencii. Je zahrnutá do zoznamu výnimiek, ktorý je uvedený v článku 18 ods. 1 federálneho zákona č. 171-FZ. Preto pre obchod s pivom v pohostinstve stačí ubezpečiť sa, že uvedeným normatívnym aktom neexistujú žiadne ďalšie obmedzenia, po ktorých môžete uzavrieť dohody s dodávateľmi a pokračovať v priamom predaji tohto nápoju obyvateľstvu.

Odporúčaná