ostatné

Ako nakupovať vybavenie

Ako nakupovať vybavenie

Video: Ako nakupovať veci na prepping -malý tip 2024, Júl

Video: Ako nakupovať veci na prepping -malý tip 2024, Júl
Anonim

Niektoré organizácie nakupujú vybavenie, napríklad obrábacie stroje, na vykonávanie obchodných činností. Takéto nákupy spravidla vyžadujú dokumentáciu, pretože na základe formulárov sa zápisy uskutočňujú v účtovníctve.

Image

Návod na použitie

1

Najprv musíte uzavrieť kúpnu zmluvu s dodávateľom. V tomto právnom dokumente uveďte všetky informácie o zariadení (názov, model), náklady na zariadenie, spôsob platby (v hotovosti alebo bezhotovostne) a ďalšie podmienky transakcie.

2

Vypracovať akceptačné osvedčenie investičného majetku, ktorý má jednotný formulár č. ОС-1. V tomto dokumente musíte uviesť tieto informácie: - podrobnosti o príjemcovi a odosielateľovi, - dátum prijatia a zrušenia registrácie z účtovníctva, - súpis a výrobné číslo (podľa karty a technického pasu), - životnosť, - počiatočná a zostatková hodnota.

3

Urobte krok v duplikáte. Podpíšte a opečiatkujte organizáciu. Dajte zmluvnej strane na podpis.

4

Vydajte objednávku na uvedenie zariadenia do prevádzky. Tu musíte uviesť počiatočnú hodnotu investičného majetku na účtovné a daňové účely. Priraďte zariadenie inventárnemu číslu a určte osobu zodpovednú za jeho skladovanie.

5

Vyplňte inventárnu kartu, ktorá má jednotný formulár č. ОС-6. Patria sem všetky informácie o zariadení, napríklad dátum poslednej generálnej opravy, skutočná životnosť zariadenia. Všetky tieto údaje môžete získať z technického pasu alebo iného podobného dokumentu. Karta musí byť podpísaná zodpovednou osobou.

6

V účtovníctve sa uvedené operácie odrážajú takto: - D07 K60 - bola zaúčtovaná platba dodávateľovi za zariadenie, - D08 K07 - zariadenie bolo prevedené do zariadenia, - D08 K10, 69, 70 - odrátal sa odpis nákladov na inštaláciu, - D01 K08 - zariadenie bolo uvedené do prevádzky, Užitočné rady

Okrem vyššie uvedených dokumentov vykonajte výpočet účtovného výkazu. V tomto zdrojovom dokumente uveďte všetky náklady na inštaláciu.

Odporúčaná