obchodné

Ako začať aktivitu IP

Ako začať aktivitu IP

Video: What is an IP address? IP addresses and privacy explained 2024, Júl

Video: What is an IP address? IP addresses and privacy explained 2024, Júl
Anonim

Osoba, ktorá chce otvoriť IP, má zvyčajne veľa otázok týkajúcich sa postupu registrácie. Aké dokumenty sú potrebné, kam sa obrátiť, aké dokumenty je potrebné vyplniť?

Image

Budete potrebovať

Pas, fotokópia pasu, DIČ, osvedčenie o poistnom dôchodku, žiadosť o registráciu fyzickej osoby ako samostatného podnikateľa Formulár č. 211001, prijatie platby štátnej dane.

Návod na použitie

1

Zhromaždite potrebné dokumenty a choďte na daňový úrad v mieste bydliska.

2

Kontaktujte kanceláriu pre prácu s jednotlivcami a povedzte, že sa chcete zaregistrovať ako samostatný podnikateľ. Zamestnanec daňovej služby vám dá klasifikátora OKVED, v ktorom si vyberiete svoj typ činnosti a zapíšete ho do aplikácie.

3

Dostane sa vám potvrdenie o štátnej povinnosti. Ako platiť - z nej vyberte kópiu. Ak ste otvorili IP prostredníctvom centra zamestnanosti, táto kópia je pre vás užitočná na vrátenie peňazí.

4

Kúpiť alebo vytlačiť formulár žiadosti o registráciu jednotlivého podnikateľa. Vyplneným formulárom žiadosti P21001 a pasom idete na notára.

5

Po tom, čo notár potvrdí vaše doklady, sa vráťte k dani. Pridajte fotokópiu pasu, fotokópiu DIČ, pôvodný doklad o zaplatení štátnej povinnosti a vyhlásenie.

6

Daňový inšpektor vám povie, kedy prísť na osvedčenie IP. Certifikát sa zvyčajne vydáva do jedného týždňa.

7

Ihneď po obdržaní osvedčenia si objednajte pečať.

8

Do 10 dní sa musíte zaregistrovať v dôchodkovom fonde, fonde sociálneho poistenia a povinnom zdravotnom poistení.

9

Ak sa očakáva bezhotovostná platba, otvorte bankový účet. Založenie účtu musí byť nahlásené daňovému úradu a dôchodkovému fondu do troch dní.

Odporúčaná