Obchodná komunikácia a etika

Ako nájsť nových zákazníkov

Ako nájsť nových zákazníkov

Video: Ako si nájsť nových KAMARÁTOV - 7 Tipov pre nové priateľstvá 2024, Smieť

Video: Ako si nájsť nových KAMARÁTOV - 7 Tipov pre nové priateľstvá 2024, Smieť
Anonim

Rozširujúci sa podnik potrebuje nových zákazníkov. Ako ich však nájsť, najmä ak je vo vašom odbore zapojených veľa spoločností? Najprv nájdite svoju špecializáciu a získajte určitú jedinečnosť. Po druhé, pomocou rôznych spôsobov, ako prilákať zákazníkov - od priameho vyhľadávania cez známych až po reklamu na internete.

Image

Návod na použitie

1

Ziskovosť podniku priamo závisí od jeho zákazníkov. V niektorých oblastiach podnikania sa však niekedy stáva, že zákazníci jednoducho „nestačia“ pre všetky spoločnosti. V takom prípade môžete a mali by ste premýšľať o silných a slabých stránkach vášho podnikania. Možno je vaším problémom to, že pri začatí podnikania ste sa zaviazali poskytovať takmer všetky služby z vášho odboru. Získali ste tak všestranné skúsenosti, ale nezískali ste špecializáciu, a preto jedinečnosť.

2

Zamyslite sa nad tým, čo robia vaši odborníci najlepšie. Napríklad, ak máte právnickú firmu, pravdepodobne máte špecialistu na rozhodcovské konanie, právo obchodných spoločností, nehnuteľnosti atď. Ktorý z týchto špecialistov je najsilnejší a najaktívnejší a je schopný prevziať maximálnu prácu prvýkrát po „reštrukturalizácii“ podniku? A sú služby, ktoré dokáže poskytnúť zákazníkom, v dostatočnom dopyte? Stojí za to vybrať si niekoľko takýchto silných špecialistov a vytvoriť jednu alebo dve vysoko špecializované postupy, kde potom najať nových ľudí. Preto je dôležité zmeniť pozíciu - nebyť spoločnosťou, ktorá robí všetko v rade, ale napríklad spoločnosťou - špecialistom na podnikové spory.

3

Bez ohľadu na to, či máte špecializáciu, hľadanie nových zákazníkov je bez reklamy nemožné. Reklama nemôže vždy znamenať reklamu v rozhlase, bannery na internete. Pomerne často je najlepšou reklamou slovo z úst. nezabudnite sa so svojimi priateľmi zmieniť o tom, kto ste a čo robíte, aby ste rozdávali vizitky. Ak nepotrebujú vaše služby, môžu potrebovať svojich priateľov. Pomôže tiež diskusia o vašej spoločnosti na internete na profesionálnych fórach - niekedy prídu tí, ktorí potrebujú určité služby, o nich niečo pochopia, ale nie sú odborníkmi. Vytvorte a propagujte svoje webové stránky. Malo by byť pohodlné, ľahko použiteľné a informatívne. Prijímajte propagátorov na distribúciu letákov s reklamou vašej spoločnosti na miestach, kde sa môžu stretnúť vaši potenciálni zákazníci: napríklad v obchodných centrách, na univerzitách. V zásade je najlepším spôsobom reklamná metóda, ktorá bude pre vaše cieľové publikum najpriaznivejšia (mladí ľudia budú mať záujem o reklamu na sociálnych sieťach, ale starší ľudia sú nepravdepodobní).

Odporúčaná