management

Ako zariadiť príjem tovaru

Ako zariadiť príjem tovaru

Video: GS1 Standards for Order to Cash 2024, Júl

Video: GS1 Standards for Order to Cash 2024, Júl
Anonim

Akýkoľvek pohyb tovaru od dodávateľa k spotrebiteľovi by mal byť riadne zdokumentovaný, na tento účel sa používa množstvo prepravných dokladov, ktoré upravujú pravidlá prepravy a podmienky dodávky tovaru.

Image

Návod na použitie

1

Nákladný list patrí k prepravným dokladom, v ktorých je možné použiť platobné aj debetné príkazy. Tento dokument musí byť riadne vypracovaný. Faktúra musí obsahovať informácie o produkte, jeho množstve, cene za každú položku a celkovú sumu, číslo a dátum vydania dokladu. Faktúru vyhotovujú zodpovedné osoby, keď je tovar prepustený do skladu a keď je prijatý v obchodnej organizácii, musí byť potvrdený okrúhlymi pečaťami dodávateľa a príjemcu.

2

Registrácia prijatého tovaru je založená na ustanovení 2.1. „Metodické odporúčania týkajúce sa účtovníctva a registrácie operácií prijímania, skladovania a výdaja tovaru v obchodných organizáciách.“ Všetky sprievodné doklady (faktúra, konosament, atď.) Sú opečiatkované a všetky potvrdenky sa uchovávajú v „Denníku prijatia tovaru“, v ktorom je uvedený názov, číslo a dátum dokladu o prijatí, ako aj informácie o produkte. Po prevzatí tovaru už nie je možné údaje uvedené v sprievodných dokumentoch kontrolovať. Produkt musí byť kapitalizovaný v deň jeho prijatia, inak sa v správe o produkte zaznamená poznámka o dôvodoch nemožnosti kapitalizácie tovaru v deň jeho skutočného prijatia.

3

V prípade nesúladu prijatého tovaru so zoznamom dokladov sa prijme osobitná komisia a vystaví sa „Osvedčenie o prijatí“. Ak sa nezrovnalosti týkajú množstva a kvality tovaru, vypracuje sa „zákon o zisťovaní nezrovnalostí v kvalite a množstve pri prijímaní hodnôt zásob“ a musia byť prítomní zástupcovia dodávateľa a materiálne zodpovednej osoby. Ak sa zistí nadbytok tovaru, prítomnosť zástupcov dodávateľa je voliteľná.

Odporúčaná