Obchodná komunikácia a etika

Ako vystaviť čestné osvedčenie

Ako vystaviť čestné osvedčenie

Video: Jaroslav Spišiak: Z polície vyprchala ochota pracovať čestne, je čas na reformu 2024, Júl

Video: Jaroslav Spišiak: Z polície vyprchala ochota pracovať čestne, je čas na reformu 2024, Júl
Anonim

Čestné osvedčenie udelené zamestnancovi podniku v mene vyššej organizácie, mestskej správy alebo priemyselného výboru odborových zväzov je ocenenie za svedomitú prácu … Rovnako ako každé ocenenie práce, musí byť riadne vypracované a zapísané do pracovnej knihy.

Image

Návod na použitie

1

Pri predkladaní a vydávaní čestného diplomu je potrebné dodržiavať určité pravidlá. Takéto ocenenia sa udeľujú na základe nariadení o čestnom osvedčení, ktoré vypracúvajú príslušné výrobné, verejné, odborové organizácie a mestské úrady. Pravidlá predkladania potrebných dokladov a informácií o udelených sú stanovené v každom prípade osobitne.

2

Čestné osvedčenie sa udeľuje zamestnancovi vo sviatočnej atmosfére a je načasované tak, aby sa zhodovalo s výročím alebo inou udalosťou súvisiacou s jeho pracovnou činnosťou. Vzhľad a dekorácia tohto dokumentu musia zodpovedať jeho účelu, musia byť atraktívne a úctyhodné.

3

Čestné osvedčenia sa tlačia na hlavičkový papier vyhotovený metódou tlače, formát hárkov je zvyčajne A4. Na ich výrobu sa používa vysoko kvalitný natieraný papier. Písmo pre jeho dizajn je vybrané veľké a kontrastné, dobre prečítané z diaľky. Rovnako ako akýkoľvek iný úradný dokument by sa ochranné prostriedky alebo komplexná ozdoba mali uplatňovať na formulári osvedčenia o zásluhách.

4

Venujte pozornosť textovej časti dokumentu, jeho sémantickému obsahu. Na začiatok umiestnite logo a názov spoločnosti alebo organizácie bez použitia skratiek a skratiek. Do špeciálneho poľa zadajte priezvisko, meno a patronymické ocenenie. Nižšie v texte napíšte dôvod ocenenia a dodržujte obchodný štýl.

5

Čestné osvedčenie musí byť podpísané vedúcim podniku, orgánu alebo organizácie, podpis musí byť s dekódovaním a dátumom podpisu. V ľavom dolnom rohu na mieste pre tlač by mala byť pečať potvrdzujúca podpis hlavy.

6

Informácie o odmeňovaní za zásluhy za prácu vrátane udeľovania čestných diplomov sa zaznamenávajú v pracovných knihách v súlade s nariadením vlády Ruskej federácie zo 16. apríla 2003 č. 225 „O knihách práce“.

čestné osvedčenie zamestnanca

Odporúčaná