Obchodné riadenie

Ako zachrániť podnik

Ako zachrániť podnik

Video: Zachraň hospodu – Mistři Výčepní 2024, Júl

Video: Zachraň hospodu – Mistři Výčepní 2024, Júl
Anonim

Je veľmi ťažké, keď vám podnik začne robiť problémy. Predaj sa spomaľuje, partneri a zákazníci prechádzajú na konkurenciu. Vytrvalosť, viera v úspech a správne kroky však pomôžu zachrániť aj firmu na pokraji kolapsu.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - analytické zručnosti.

Návod na použitie

1

Pokúste sa prestať robiť starosti a starosti. Myšlienky o súčasných udalostiach často neopúšťajú hlavu (a dokonca vás nútia, aby ste zostali hore v noci), ale ak sa necháte zostať v stave neustálej úzkosti, strácate energiu potrebnú na riešenie problémov. Pokúste sa upokojiť. Zamerajte sa a určte, čo teraz potrebujete. Skontrolujte svoje ciele a zamerajte sa na nájdenie východiska zo svojej súčasnej situácie.

2

Analyzujte svoj súčasný obchodný model. Zistite, prečo podnik zlyháva. Často to pomáha identifikovať nové smery. V tejto situácii môže byť odborný konzultant veľmi užitočný, pretože ste možno príliš ďaleko od pochopenia toho, čo sa deje.

3

Zistite, aké sú vaše problémy, odkiaľ prišli? Porovnajte štruktúru cien so štruktúrou vašich konkurentov. Prekročili ste hodnotu a hodnotu vášho produktu alebo služby?

4

Položte si zložité otázky, ktoré priamo súvisia s vašou spoločnosťou. Prečo prudko poklesol predaj hlavných produktov? Kam smeruje väčšina zdrojov? Možno sa snažíte rozšíriť výrobu príliš rýchlo? Urobte krok späť a pozrite sa na svoje podnikanie bez zbytočných emócií.

5

Kontakt veritelia. V procese reštrukturalizácie a revitalizácie vášho podnikania s nimi skúste koordinovať finančný plán. Pamätajte, že keď sa musíte vysporiadať s lavínami účtov, musíte predovšetkým vyplácať mzdy zamestnancom.

6

Znížte svoje náklady na prácu. Pokúste sa skrátiť pracovný týždeň, dočasne znížiť mzdy zamestnancom. Ak neexistujú žiadne iné možnosti, zvážte zníženie počtu pracovných miest.

7

Urobte finančný plán na pokrytie všetkých strát čo najrýchlejšie. Účtovník alebo finančný plánovač vám pomôžu určiť, ktoré možnosti sú vzhľadom na vaše okolnosti prijateľné.

Ako zachrániť podnik v čase krízy v roku 2019

Odporúčaná