Druhy činností

Ako otvoriť svoju cestovnú kanceláriu

Ako otvoriť svoju cestovnú kanceláriu

Video: Prečo BUBO potrebuje svoju bibliu? BUBO travel agency: Ľuboš Fellner | INSIGHT #3 Upútavka 2024, Júl

Video: Prečo BUBO potrebuje svoju bibliu? BUBO travel agency: Ľuboš Fellner | INSIGHT #3 Upútavka 2024, Júl
Anonim

Vytvorenie cestovnej kancelárie nebolo predtým také zložité, ale so zrušením povinného štátneho licencovania na činnosť takýchto organizácií sa to stalo ešte ľahším. Možno z tohto dôvodu dnes existuje veľa cestovných kancelárií a stále sa otvárajú nové cestovné kancelárie - úroveň konkurencie v cestovnom ruchu je veľmi vysoká. Tí, ktorí sa neboja skúsených konkurentov, by mali podniknúť nasledujúce kroky.

Image

Budete potrebovať

  • - kancelárske priestory

  • - kancelárske vybavenie vrátane PBX

  • - personál (1-3 osoby)

  • - dohody o spolupráci uzavreté s niekoľkými cestovnými kanceláriami

  • - balík zložiek a iné dokumenty

Návod na použitie

1

Vybavte svoju kanceláriu tak, že si prenajmete izbu, ktorá zodpovedá podnikateľskému konceptu, ktorý ste si vybrali pre seba. Ak plánujete slúžiť jednotlivým „elitným“ zákazníkom, bude vhodné sa usadiť v serióznom obchodnom centre. Ak vidíte svoje cieľové publikum medzi masami, potom najlepším miestom je prvé poschodie budovy na jednej z hlavných ulíc. Pri vybavovaní kancelárie venujte osobitnú pozornosť inštalácii komunikačného systému - v ideálnom prípade by cestovná kancelária mala mať svoju vlastnú PBX.

2

Vyberte ľudí, ktorým zveríte prácu vo vašej novej spoločnosti. Podnikanie v cestovnom ruchu je smer, ktorý má svoje vlastné špecifiká, preto by sa manažéri predaja mali najímať so skúsenosťami v tejto oblasti. Cestovná spoločnosť bude najprv potrebovať dvoch alebo dokonca jedného takého riaditeľa a riaditeľa, ktorého úlohu často hrá samotný vlastník.

3

Začnite nadviazať obchodnú spoluprácu s cestovnými kanceláriami a uzatvárajte dohody s tými, ktorým môžete dôverovať, ako naznačujú vaše skúsenosti. Potom sa nezastavujte, aktívne hľadajte nových partnerov. Na počiatočnej úrovni cestovná kancelária spolupracuje s najmenej desiatimi cestovnými kanceláriami.

4

Vyplňte a zhromaždite dokumenty potrebné na to, aby vaša spoločnosť získala oficiálny status. Zaregistrujte sa ako samostatný podnikateľ alebo vytvorte spoločnosť s ručením obmedzeným.

Užitočné rady

Najprv, ak si nie ste istí, či dokážete efektívne vyriešiť úlohy súvisiace s prácou vašej cestovnej kancelárie (nábor zamestnancov, vedenie účtovníctva, rozvoj reklamnej stratégie), využite služby odborníkov tretích strán a zverte tieto úlohy externe.

Aby ste sa prihlásili a vynikli medzi ostatnými cestovnými kanceláriami, okamžite začnite uplatňovať intenzívnu reklamnú politiku a prilákajte na to marketingových a PR odborníkov.

Článok o vlastnostiach cestovného ruchu v Rusku.

Odporúčaná