obchodné

Nápady pre malé podniky

Obsah:

Nápady pre malé podniky

Video: Nejlepší videa marketingové nápady pro malé firmy a MLM přímém prodeji 2024, Júl

Video: Nejlepší videa marketingové nápady pro malé firmy a MLM přímém prodeji 2024, Júl
Anonim

V osadách s počtom obyvateľov od 100 000 do 300 000 obyvateľov dostávajú občania pomerne nízke platy, v dôsledku čoho existuje určitý strop pre kúpnu silu na podnikanie. Pri výbere podnikateľského nápadu by sa mal brať do úvahy obmedzený tok zákazníkov a zamerať sa na hlavný spotrebiteľský dopyt.

Image

Obchod s potravinami

Malý obchod s potravinami bude nepretržite prinášať zisk a bude dopyt medzi obyvateľmi okolitých domov. Otváracie náklady budú predstavovať približne 8000000 - 1000000 rubľov a čistý zisk sa môže líšiť v oblasti 30000 - 80000 rubľov mesačne.

Výnosy z malých obchodov vo veľkej miere závisia od kvality a množstva sortimentu tovaru. Veľkú pozornosť treba venovať monitorovaniu dátumov exspirácie výrobkov a snahe o vysokú úroveň služieb. Ak bude na regáloch vždy čerstvý tovar a predávajúci bude priateľský a zdvorilý, obchod bude mať dokonalú povesť a stabilný dopyt zákazníkov.

Pri výbere miesta v okruhu 250 - 500 metrov je žiaduce, aby neexistovali žiadni konkurenti (obchody s potravinami), najmä veľké supermarkety. Zároveň sa dá očakávať úspešnejšie obchodovanie, ak sa obchod nachádza v blízkosti viacpodlažných obytných budov.

Vo vašom obchode môžete ukladať biopotraviny na samostatný pult. Na tento účel je potrebné uzavrieť zmluvu o dodávke domácich výrobkov pre roľnícke farmy. Môžete tak prilákať ďalšiu kategóriu kupujúcich, ktorí ocenia čerstvé mlieko, domáci tvaroh, jogurt a syr.

Odporúčaná