Obchodná komunikácia a etika

Ako odmietnuť ponuku

Ako odmietnuť ponuku

Video: Prečo by ste mali odmietnuť ponuku na kávu - Success Slovakia 2024, Júl

Video: Prečo by ste mali odmietnuť ponuku na kávu - Success Slovakia 2024, Júl
Anonim

Mnoho organizácií organizuje výberové konania v prípade konkurenčného výberu potenciálnych dodávateľov výrobkov. Podmienky výberového konania sú stanovené spoločnosťou, ktorá chce nájsť najziskovejších dodávateľov. Ak sa nechcete zúčastniť výberového konania, môžete odmietnuť písomným listom adresovaným spoločnosti, ktorá vyhlásila súťaž.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty spoločnosti;

  • - podmienky výberového konania;

  • - oznámenie alebo výzva na predloženie ponuky;

  • - podrobnosti o spoločnosti, ktorá vyhlásila ponuku.

Návod na použitie

1

Podmienky výberového konania sú stanovené jeho organizátormi. Účastníkom súťaže musia byť poskytnuté všetky potrebné informácie vrátane informácií o konkurentoch, ktorí sú vyhlásení pri výbere.

2

Ponuka sa má podať najmenej 2 - 3 týždne. Ak ste dostali výzvu na súťaž, ktorá zostáva do siedmich dní, máte právo odmietnuť účasť, pretože oznámenie má formálny charakter a víťaz bol už vopred vybraný. Je lepšie nezúčastniť sa na takom výberovom konaní, pretože zbytočne strácate čas.

3

Ponuka musí byť zamietnutá na hlavičkovom papieri vašej spoločnosti. Mali by obsahovať podrobnosti analogicky s listom s odpoveďou na rozhodnutie.

4

Do ľavého horného rohu zadajte názov organizácie, ktorá vyhlásila ponuku. Uveďte adresu svojho miesta, kontaktné telefónne číslo a ak je to možné, adresujte zamietavý list jednému z organizátorov ponuky. Spravidla je to generálny riaditeľ spoločnosti alebo vedúci jedného z oddelení spoločnosti.

5

V pravom rohu listu vložte pečiatku svojej spoločnosti. Spoločnosť ho nemá, potom zadajte názov organizácie v súlade so zakladajúcimi dokumentmi alebo osobnými údajmi jednotlivca, ak je OPF vašej spoločnosti „samostatným podnikateľom“. Uveďte adresu spoločnosti, kontaktné telefónne číslo.

6

Do podrobností adresáta zadajte dátum a číslo prichádzajúceho dokumentu (oznámenia, výzvy na predloženie ponuky), napíšte jeho meno. Uveďte číslo, dátum listu o odmietnutí v súlade s postupnosťou stanovenou v pravidlách práce.

7

V strede napíšte slová: „Drahý

", potom uveďte meno a priezvisko adresáta (ak sú známe) alebo sa všeobecne obráťte na organizátorov výberového konania, na ktoré ste pozvaní alebo na ktorý ste podali žiadosť o účasť v ňom. Obsah dokumentu by mal pozostávať z dátumu výberového konania, názvu výberového konania, názvu organizácie alebo osobných údajov. individuálny podnikateľ, ako aj čísla ponúk.

8

Objasnite dôvod odmietnutia ponuky. Uveďte to v obsahu listu. Napíšte, že v budúcnosti ste pripravení spolupracovať, ale tentoraz nebudete môcť súťažiť o prvé miesto v obchodovaní. Zadajte meno pozície, osobné údaje osoby, v mene ktorej je dokument zostavený.

Odmietnutie účasti v súťaži. Ako vydať?

Odporúčaná