ostatné

Ako otvoriť združenie

Ako otvoriť združenie

Video: Ako si založiť občianske združenie bez pomoci 2024, Júl

Video: Ako si založiť občianske združenie bez pomoci 2024, Júl
Anonim

Každá podnikateľská komunita vo svojom vývoji prichádza na myšlienku spoločného riešenia problémov. Môže ísť o koordináciu spoločných akcií na trhu, tvorbu štandardov činnosti, právnu a informačnú podporu obchodných štruktúr atď. Združenie podnikateľov sa môže stať jednou z foriem formovania budúcej únie.

Image

Budete potrebovať

  • - Občiansky zákonník Ruskej federácie;

  • - federálny zákon „o neziskových organizáciách“;

  • - zakladajúce dokumenty združenia.

Návod na použitie

1

Prevezmite iniciatívu pri vytváraní organizovanej obchodnej komunity. Rokovať so zástupcami podnikateľskej obce o miere ich záujmu o takúto spoluprácu. Kritériom na vytvorenie spoločnosti môže byť podobnosť druhov podnikania, územné atribúty, osobné väzby. V tejto fáze je dôležité vytvoriť iniciatívnu skupinu.

2

Načrtnite rozsah úloh, ktoré bude môcť novovytvorené združenie podnikateľov vyriešiť. Je dôležité, aby ciele a problémy organizácie navrhnuté na riešenie problémov boli relevantné a odrážali potreby všetkých jej zamýšľaných účastníkov. Je vhodné, aby združenie zahŕňalo odborníkov v oblasti financií, práva, daňového účtovníctva. Rôznorodosť aktivít zastúpených v únii zabezpečí záujem jej účastníkov o vzájomne výhodnú spoluprácu a vzájomnú pomoc.

3

Priraďte iniciatívnu skupinu k príprave balíka základných dokumentov združenia. Ako neziskové združenie právnických osôb by táto organizácia mala mať vlastný charta, riadiaci orgán (stretnutie) a stály výkonný orgán. V charte sa uvádza, že združenie môže vykonávať všetky druhy činností, ktoré nie sú zákonom zakázané. Pri príprave hlavných dokumentov sa riadiť občianskym zákonníkom Ruskej federácie a zákonom „o neziskových organizáciách“.

4

Zorganizujte ustanovujúce zhromaždenie a vopred informujte všetky zainteresované strany o mieste a čase jeho konania, ako aj o programe rokovania. Výsledkom stretnutia by mal byť protokol obsahujúci rozhodnutie o založení asociácie, ako aj o výbere jej riadiacich orgánov.

5

Predložiť regionálnemu orgánu ministerstva spravodlivosti balík dokumentov, ktorý obsahuje žiadosť o zriadenie formulára, informácie o zakladateľoch asociácie, protokol o zložení zhromaždenia, prijatie platby registračného poplatku. Počkajte, kým sa dokončí registrácia právnickej osoby, ktorá je vydaná príslušným osvedčením.

6

Po získaní osvedčenia o registrácii zaregistrujte združenie pre daňové účtovníctvo, ako aj pre registráciu v dôchodkovom fonde, povinných zdravotných a sociálnych poisťovniach. Získajte pomoc pri prideľovaní kódov OKVED organizácie. Objednajte si pečať a potom otvorte bežný účet. Nezabudnite to oznámiť daňovému úradu. Po splnení formalít má združenie právo vykonávať svoje zákonné činnosti v plnom rozsahu.

Odporúčaná