Obchodné riadenie

Ako zvýšiť likviditu podniku

Ako zvýšiť likviditu podniku

Video: Úvod do controllingu | EDULAM 2024, Smieť

Video: Úvod do controllingu | EDULAM 2024, Smieť
Anonim

Na zlepšenie likvidity a solventnosti podniku je potrebné prijať opatrenia na zvýšenie zisku, zníženie hodnoty hmotného majetku a pohľadávok, ako aj na optimalizáciu kapitálovej štruktúry podniku.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorte si vlastný efektívny systém riadenia podnikových prostriedkov s cieľom optimalizovať výrobu. Za týmto účelom správne prerozdeľujte prevádzkový kapitál podniku. Pomôže to zvýšiť zásoby likvidných peňazí a znížiť hodnotu nelikvidných zásob.

2

Analyzovať aktíva spoločnosti na zníženie jej pohľadávok. Okrem toho je potrebné naplánovať všetky finančné činnosti a monitorovať vykonávanie finančných plánov, aby sa zvýšila účinnosť finančných a hospodárskych činností.

3

Využite mechanizmus finančnej stabilizácie, ktorý je systémom opatrení zameraných na zníženie finančných záväzkov, ako aj na zvýšenie peňažných aktív, ktoré tieto záväzky poskytujú. Za týmto účelom znížte výšku fixných nákladov (vrátane výdavkov na údržbu riadiacich pracovníkov), znížte úroveň podmienečne variabilných nákladov a predĺžte podmienky účtovníctva za komoditné operácie.

4

Zvýšenie objemu peňažných aktív v dôsledku refinancovania pohľadávok (pomocou faktoringu, forfaitingu, núteného výberu), zrýchlenie jeho obratu (znížením podmienok na poskytnutie komerčnej pôžičky). Optimalizujte hodnoty zásob stanovením štandardov pre podnikové zásoby pomocou metódy štúdie uskutočniteľnosti. Znížte poistné, záručné a sezónne zásoby.

5

Dosiahnite zvýšenie objemu predaja, ziskových marží a ziskovosti prostredníctvom intenzívneho využívania obežných aktív vašej spoločnosti. Zamerajte sa na zvýšenie produktivity zamestnancov. Usilujte sa o rozšírenie trhu s výrobkami (tovar). Vykonajte kompetentnú reklamnú spoločnosť a prilákajte čo najviac veľkých investorov a veriteľov.

  • zvýšená likvidita
  • Zlepšenie platobnej schopnosti podniku

Odporúčaná