Obchodné riadenie

Ako v 1C účtovníctve 8.3 získať bonus pre zamestnancov

Obsah:

Ako v 1C účtovníctve 8.3 získať bonus pre zamestnancov
Anonim

Mzda (článok 129 Zákonníka práce Ruskej federácie) - odmena za prácu v závislosti od kvalifikácie zamestnanca, zložitosti, množstva, kvality a podmienok vykonanej práce. Je však tiež dôležité odmeňovať zamestnancov bonusmi, aby ich stimulovali k ďalšej práci. Ako pridať túto položku do programu 1C účtovníctvo 8.3 a úspešne získať bonus?

Image

V tejto fáze je dôležité premýšľať o štruktúre a povahe platieb, pretože musia byť vypracované v súlade so zákonom. Platba sa časovo presahuje mzda zamestnanca.

„V súlade s článkom 255 ods. 2 daňového poriadku Ruskej federácie má organizácia právo prideliť zamestnancom na daňové účely bonusy za výrobné výsledky. Daňové dôsledky niektorých aspektov bonusov sa však môžu pre spoločnosť stať veľmi zaťažujúcou.“ “

Dokumenty na priloženie ceny:

Náklady musia byť odôvodnené v súvislosti s niekoľkými podmienkami:

  1. Poskytovanie odmien: na tento účel je potrebné doplniť ustanovenie o odmeňovaní práce, pracovné zmluvy doložkou o vyplácaní prémií zamestnancom.

  2. Konsolidácia a označenie diferencovaných bonusových ukazovateľov v konkrétnych dokumentoch (doložka 1, článok 252 daňového poriadku Ruskej federácie). Zákon by mal obsahovať tieto kritériá:
  • dôvody na vyplácanie bonusov; konkrétne merateľné ukazovatele výkonnosti bonusov;

  • zdroje prémiových platieb;

  • výška poistného a postup ich výpočtu.

Doklady potvrdzujúce základ pre platenie poistného (doložka 1, článok 252 daňového poriadku Ruskej federácie):

  • petície;

  • poznámka okamžitého nadriadeného.

  • doklad obsahujúci výplaty zamestnaneckých bonusov - príkaz (pokyny) na stimuly pre zamestnancov (formulár T-11, T-11a alebo vo forme vypracovanej zamestnávateľom).

Je dôležité, aby sa prémia nevyplatila na úkor čistého zisku spoločnosti, účelovo viazaných príjmov alebo účelových fondov.

Vytvorenie poistného v programe 1C Účtovníctvo 8.3

Samotná prémia sa nevypočítava, preto sa musí uviesť pri výpočte mzdy.

Na získanie mesačného bonusu pevnej veľkosti stačí bonus pridať raz prostredníctvom „Zamestnanosti“ alebo „Personálny prevod“. Potom bude automaticky vyplnená do „Mzdy“.

Ak sa výška bonusu z mesiaca na mesiac zmení, môžete bonus pridať zamestnancovi prostredníctvom „Zamestnanosti“ alebo „Personálny prevod“ s určitou sumou a potom jednoducho opraviť sumu v akruálnom dokumente. Alebo si v dokumente zvoľte manuálne výpočet poistného a sumu odložte.

  1. Pridajte do adresára „Časové rozlíšenie“ na karte „Mzdy a zamestnanci“ / „Viac“ / „Nastavenia platov“;

  2. V nastaveniach kliknite na hypertextový odkaz „Poplatky“;

  3. Ďalej vytvoríme nový poplatok - „Vytvoriť“ s menom a kódom poplatku “ (kód dane z príjmu fyzických osôb - 2000);

  4. Druh príjmu musí byť pre poistné - „Príjmy, ktoré sú úplne zdanené poistným“;

  5. Druh výdavkov podľa článku 255 daňového poriadku Ruskej federácie - s. 2;

  6. Dali sme zástavku „Zahrnuté v zložení poplatkov na výpočet poplatkov„ Okresný koeficient “a„ Severné značenie “;

  7. Metóda odrazu nie je potrebná, pretože zhoduje sa s metódou výpočtu platu zamestnanca;

  8. "Write and close", aktualizujte program, aby ste videli zmeny správne.

Na základe objednávky účtovník vypočíta výšku bonusu pre zamestnanca organizácie a vykoná prevod prostriedkov do banky. Ďalej, prémia odrážaná skôr, zamestnanec banky prijíma a prevádza účet / kartu organizácii v stanovenom období.

Každý mesiac je potrebné skontrolovať klasifikátor príslušných bánk Ruskej federácie v 1C 8.3, pretože adresár výrazne zjednodušuje prácu. Pomáha predchádzať chybám manuálneho zadávania pri zadávaní bankových údajov, ktoré sú potrebné na vyrovnanie so zamestnancami aj so zákazníkmi.

Odporúčaná