Druhy činností

Ako otvoriť materskú školu

Ako otvoriť materskú školu

Video: Zriadia cirkevnú materskú školu 2024, Júl

Video: Zriadia cirkevnú materskú školu 2024, Júl
Anonim

Je známe, že dnes sa rodičia radia do dlhých radov, aby posielali svoje deti do mestskej materskej školy. Preto sú mnohí ochotní zaplatiť za využitie služieb predškolského zariadenia. Na otvorenie súkromnej materskej školy je potrebné veľa investícií a určitá autorita v pedagogických kruhoch, ale v prvom rade je potrebné vyriešiť niekoľko priorít.

Image

Budete potrebovať

  • - vybavené v súlade s normami

  • - balík dokumentov a štátna licencia

  • - personál zamestnaný

  • - reklamné médiá (mediálne reklamy),

Návod na použitie

1

Vyberte okres a konkrétne miesto mesta, v ktorom sa bude vaša inštitúcia nachádzať. Malo by sa pamätať na to, že súkromná materská škola je najviac žiadaná tam, kde je problém s predškolskými vzdelávacími inštitúciami. Rodičia, samozrejme, môžu priviesť svoje deti z diaľky, ale výber vhodnej materskej školy často závisí od vhodnej polohy.

2

Nájdite izbu vhodnú pre vaše účely a zariadte prenájom. Starostlivo si preštudujte povinné požiadavky pre tie priestory, ktoré môžu byť použité v predškolských zariadeniach. Čím je oblasť bližšie k normám, tým menej peňazí bude potrebných na opravy.

3

Zhromaždiť potrebný balík dokumentov a získať licenciu, ktorá oprávňuje na vykonávanie činností v oblasti vzdelávania. Okrem základnej a permisívnej dokumentácie bude potrebné predstaviť osnovy a plány materskej školy, ako aj potvrdiť ich pedagogickú spôsobilosť.

4

Zdvihnite personál a dôkladne skontrolujte odbornú úroveň odborníkov. Na prácu v súkromnej materskej škole budete potrebovať jedného alebo viacerých pedagógov, detského psychológa, metodika, zdravotnú sestru alebo lekára, ako aj pracovníkov v kuchyni. Tiež sa oplatí okamžite sa postarať o ochranu inštitúcie, najatie bezpečnostných pracovníkov alebo využívanie služieb súkromnej bezpečnostnej spoločnosti.

5

Zorganizujte reklamnú kampaň tak, aby sa čo najviac rodičov dozvedelo o novej predškolskej inštitúcii. Dobrá povesť inštitúcie vám v priebehu času umožní minúť veľa peňazí na reklamu, ale na začiatku sa bez informačnej podpory nemôžete obísť.

Venujte pozornosť

Pri výbere personálu pre materskú školu je potrebné sa spoľahnúť predovšetkým na odporúčania renomovaných pedagógov, ktorí uvedú odborníkov s dobrou povesťou.

Užitočné rady

V predškolskom vzdelávaní je vždy možné organizovať voliteľné krúžky a podujatia užitočné pre deti a rodičov a vytvárajúce príjem.

Veľkou výhodou pre súkromnú materskú školu bude organizované doručovanie detí na steny inštitúcie a späť domov.

Odporúčaná