Obchodné riadenie

Ako napísať obchodný projekt

Ako napísať obchodný projekt

Video: David Novotny - Making of The Beatles Project (Documentary) (CZ tit.) 2024, Júl

Video: David Novotny - Making of The Beatles Project (Documentary) (CZ tit.) 2024, Júl
Anonim

Pri vypracúvaní obchodného projektu musíte zvážiť niekoľko dôležitých vecí, ktoré priamo alebo nepriamo ovplyvňujú samotný projekt. Schopnosť rozlíšiť a zoskupiť podobné sféry vplyvu do skupín je zodpovedná za kvalitu písomného projektu. Pozrime sa postupne na presne to, čo je potrebné urobiť.

Image

Návod na použitie

1

Zamyslite sa nad poslaním projektu a jeho cieľmi. Poslaním projektu je to, pre ktoré existuje a funguje. Toto je súhrn poskytovaných výhod, dosiahnutého zisku a všetkého ostatného. Misia odpovedá na otázku, prečo to robíte. Ciele sú súčasťou misie. Zdôraznite aspoň tri hlavné ciele vášho projektu. Menej cieľov naznačuje, že projekt nie je vážny, čo nie je pre jeho ďalší rozvoj veľmi dobré.

2

Identifikujte riziká a príležitosti. Použite analýzu SWAT alebo akékoľvek iné dostupné pre vašu situáciu. Identifikujte silné a slabé stránky projektu, ako aj ďalšie možnosti rozvoja a riziká, s ktorými sa počas tohto obdobia stretneme. Opíšte v projekte, ako prekonať riziká a ako realizovať základné príležitosti. Bude skvelé, ak tu navrhnete schému na odstránenie slabých miest a upevnenie silných stránok.

3

Urobte krátkodobú a dlhodobú predpoveď. Vytvorte tabuľku alebo graf s písomným úvodom o možnom vývoji spoločnosti v nasledujúcom roku a piatich rokoch. Zvážte grafy rastu publika, zvýšenia ziskov, úspor reklamy a prípadne ďalších ukazovateľov, ktoré považujete za potrebné uviesť.

4

Vypočítajte si svoje náklady. Každý projekt má určitý menový rámec, vašou úlohou je do nich zadať projekt. Vypočítajte, aké ľahké je ušetriť peniaze a čo bude potrebné kúpiť, vypočítať mzdové náklady a možné náklady na opravu, výmenu, nové dane atď. Tieto informácie možno uviesť aj v tabuľkách a rozdelené podľa času na mesiace alebo pol roka.

5

Zvážte, čo by mohlo byť pre váš projekt dôležité. Vykonajte analýzu trhu alebo zozbierajte informácie o potenciálnych partneroch. Okrem toho vytvorte rozloženie možných reklám alebo iných produktov, ktoré budú potrebné na prezentáciu samotného projektu. Premýšľajte nad každou maličkosťou a v budúcnosti sa to určite bude brať do úvahy.

Odporúčaná