Obchodné riadenie

Sociálne siete ako reklamný nástroj

Sociálne siete ako reklamný nástroj

Video: Bohumil Pokštefl - Zorganizovali sme bordel pri postovaní na sociálnych sieťach | TECHTALKS 2024, Júl

Video: Bohumil Pokštefl - Zorganizovali sme bordel pri postovaní na sociálnych sieťach | TECHTALKS 2024, Júl
Anonim

Sociálne siete sa už dávno vyvinuli z jednoduchého komunikačného nástroja na veľmi úspešný obchodný nástroj. Dnes nestačí mať dobrý web pre spoločnosť, ktorá demonštruje svoje služby alebo predáva tovar. Žiadna veľká a úspešná spoločnosť sa nezaobíde bez zastúpenia v sociálnych sieťach, pretože sociálne siete majú obrovské reklamné príležitosti.

Image

Návod na použitie

1

Reklama na sociálnej sieti môže byť prezentovaná samotnou stránkou venovanou produktu alebo spoločnosti. Ak kvalitatívne a zaujímavo hovorí o službách alebo produktoch, ktoré spoločnosť poskytuje, ak odpovedá na otázky potenciálnych a stálych zákazníkov, poskytuje zaujímavé fakty a informácie, takáto stránka alebo skupina priťahuje návštevníkov. Zaujímajú sa o ňu, premýšľajú o kúpe, vyskúšajú produkt, zanechávajú recenzie, robia pokusy. Návštevníci sú teda aktívni, zaujímajú sa, zdieľajú s priateľmi, čo je hlavným cieľom tohto typu reklamy. Ukazuje sa, že aj bez investovania peňazí môžu používatelia vytvoriť pozitívny dojem o spoločnosti a produkte iba tým, že sa venujú času na taký zdroj. Je to však pomerne dlhá cesta na dosiahnutie úspechu.

2

Bannerová a kontextová reklama sa široko používa v sociálnych sieťach rôznych smerov. Toto je umiestnenie bannerov inzerujúcich rôzne skupiny, produkty alebo služby, ako aj reklamu, ktorá sa zobrazuje, keď používateľ zadá konkrétnu požiadavku. Pri umiestňovaní takejto reklamy je potrebné striktne zohľadniť záujmy jej cieľového publika a starostlivo zvoliť miesto na umiestnenie, inak nebude mať reklama žiadny účinok.

3

Ak v reklame môžete použiť nastavenia, ako je výber veku, pohlavia, miesta bydliska, záujmy používateľa, potom hovoríme o cielenej reklame. Je obzvlášť výhodné konfigurovať na sociálnych sieťach, pretože všetky informácie o používateľovi sú zobrazené na jeho stránke. Takéto príležitosti poskytujú spoločnostiam nástroje na ovplyvňovanie veľmi špecifického publika, aby sa z neho stali zákazníci.

4

Skrytá reklama prostredníctvom partyzánskeho marketingu je jedným z lacných, ale pomerne účinných spôsobov reklamy a propagácie produktu na sociálnych sieťach. Jej základný princíp je založený na skutočnosti, že zákazníci už neveria priamej reklame, ale názorom ostatných používateľov na produkt. Partizánsku reklamu môžete využívať celkom kreatívne: vytvorením stránky používateľa, ktorá bude komunikovať s ostatnými ľuďmi, spoznať priateľov, začať diskusie a diskusie vedúce k skrytej reklame na produkt. Používatelia sú teda predstavení produktu, kladie im kladný postoj k určitému produktu alebo službe.

5

Vírusová reklama je ďalším skvelým spôsobom propagácie na sociálnych sieťach. Jej princíp je tiež založený na skutočnosti, že používatelia zvyčajne nedôverujú tradičnej reklame, ale vždy počúvajú názory ostatných ľudí na produkt alebo službu. Preto, ak niektorí používatelia zdieľajú informácie na internete, robia pokusy, radia inému, informácie sa začnú šíriť lepšie ako pri oficiálnej reklame od výrobcu. Niekedy táto distribúcia informácií od užívateľa k užívateľovi dosahuje rozsah a rýchlosť šírenia vírusov, táto metóda sa nazýva vírusová reklama.

6

Inzerujte značku, spoločnosť alebo službu v aplikáciách. Vytvorenie aplikácie pre sociálne siete je nákladná metóda, ktorú si nemôže dovoliť každý začínajúci podnik. Okrem toho, rovnako ako v prípade iných druhov reklamy na sociálnych sieťach, táto metóda nezaručuje úspech, hoci môže byť veľmi veľkým prínosom pre spoločnosť, ktorá inzeruje výrobky.

Odporúčaná