Obchodné riadenie

Riadenie podnikového marketingu

Obsah:

Riadenie podnikového marketingu

Video: Affiliate Marketing 2021: Zarobte viac ako 500 dolárov denne na pasívnych príjmoch, nastavenie ... 2024, Júl

Video: Affiliate Marketing 2021: Zarobte viac ako 500 dolárov denne na pasívnych príjmoch, nastavenie ... 2024, Júl
Anonim

Marketingové aktivity v podniku sú zamerané na skúmanie vkusu trhu a spotrebiteľa. Marketingové riadenie zahŕňa analýzu, organizáciu, plánovanie a kontrolu.

Image

Marketingové aktivity v podniku

Marketingové aktivity v podniku sú zamerané na identifikáciu cieľových spotrebiteľov, ich preferencie, očakávania a potreby. Je známe, že práve finančná stabilita spoločnosti a jej úspech ako celok závisia od lojality zákazníkov k výrobkom a službám spoločnosti.

Marketingové štúdie požadujú, predpovedajú zmeny na trhu. Marketing určuje konkurenčné výhody spoločnosti, schémy a metódy získavania zákazníkov a napĺňania ich očakávaní v navrhovanom produkte. V širšom zmysle marketingová činnosť v podniku pomáha pri orientácii výroby spoločnosti správnym smerom s potrebnými vlastnosťami a výhodami pre koncového používateľa.

Preto je marketingová služba spolu s kvalifikovanými odborníkmi nevyhnutná v podniku. Marketingový manažment v podniku zahŕňa: analýzu príležitostí, organizovanie výskumu, plánovanie a monitorovanie implementácie marketingových aktivít.

Analýza trhových príležitostí

Analýza podniku a jeho schopností pomáha identifikovať silné stránky a hodnotiť vyhliadky. Analýzou súčasnej situácie na trhu sa obchodníci rozhodujú, ako zvýšiť dopyt po tomto produkte. Zároveň sa vyhodnocuje efektívnosť existujúcich distribučných kanálov produktov spoločnosti a komunikačných kanálov so zákazníkmi.

Marketingová služba aktívne študuje zdroje užitočných informácií: cenníky a reklamy konkurentov, spotrebiteľské recenzie. Uskutočňujú sa prieskumy potenciálnych zákazníkov, analyzujú sa prijaté názory. Marketingové oddelenie získava charakteristiku situácie na trhu a rozhoduje o realizovateľnosti konkrétnej príležitosti spoločnosti.

Výsledkom analýzy je, že odborníci dospeli k záveru o hlbšej penetrácii na trh, rozšírení hraníc trhu, zavedení nového produktu alebo diverzifikácii (ponúknutie nového produktu na novom trhu). Každá trhová príležitosť spoločnosti zodpovedá jej podmienkam, úlohám a cieľom.

Cieľový výber trhu a vývoj marketingového mixu

Pozorovania zmien na trhu vám umožňujú zvoliť si cieľový trh a zamerať naň svoje aktivity. Vlastnosti a výhody produktu na vybranom trhu by samozrejme mali riešiť problémy a potreby zákazníkov. Potom vyberú cieľových zákazníkov, preštudujú si ich potreby a vyberú spôsob, ako umiestniť svoj produkt.

Po vytvorení želaného obrazu o spotrebiteľskom produkte teda spoločnosť vyvíja marketingový mix. Tento komplex zahŕňa uspokojenie očakávaní spotrebiteľov v nasledujúcich parametroch: cena, produkt, propagácia, predaj.

Odporúčaná