management

Čo je to obchodný prípad?

Obsah:

Čo je to obchodný prípad?

Video: Obchodný prípad 2024, Júl

Video: Obchodný prípad 2024, Júl
Anonim

Aby sa vaše podnikanie mohlo neustále vyvíjať a spoločnosť, ktorú ste vytvorili, sa udržiavala nad vodou, musíte mať obchodné zručnosti. Preto sa obchodné školenie stalo neuveriteľne populárnym a jeho súčasťou je práca s obchodnými prípadmi.

Image

Obchodné vzdelávanie je novým smerom pre ruskú pedagogiku. Je založená na kombinácii metód teoretického vplyvu a praktického využívania získaných poznatkov. V prvých fázach systémov riadenia a správy vzdelávania často pedagógovia a tréneri firiem navrhujú použitie metódy obchodných prípadov. Táto metóda, ktorá bola vynájdená na Harvardskej univerzite, pomáha nielen naučiť sa metódy úspešného podnikania, ale tiež analyzovať situácie, ktoré boli v praxi reálnych firiem.

Stala sa neuveriteľne populárnou v školách poskytujúcich obchodné školenia, ako aj v školiacich strediskách a niektorých náborových agentúrach.

Bicness prípad

Pojem obchodný prípad je definovaný ako situácia odbornej prípravy, ku ktorej došlo v existujúcej spoločnosti. Obchodný prípad nie je umelá situácia vytvorená učiteľom, a to je jeho osobitný praktický význam a jedinečnosť.

Obchodný prípad sa používa na určenie vedomostí študenta o konkrétnom obchodnom procese, ako aj schopnosť myslieť mimo poľa, analyzovať a robiť rozhodnutia v reálnych podmienkach, pracovať v tíme, manévrovať, vyvodzovať závery a navrhovať riešenia.

Obchodný prípad je komplexné preskúmanie konkrétnej situácie, ktorá sa vyskytla v konkrétnej spoločnosti. Situácia obsahuje mnoho zložiek: informácie o vnútornej situácii spoločnosti, personálnej rezerve a potenciáli, často medziľudské vzťahy tímu, zakladateľov, partnerov, o jeho vonkajších záležitostiach, najbližších konkurentov, analytické údaje, ako aj o tom, ako sa spoločnosť zmenila v priebehu svojej existencie pod vplyvom vonkajších faktorov.

Hodnota metódy spočíva v tom, že riešenie navrhované študentmi sa dá porovnať s riešením, ktoré spoločnosť zistila na vyriešenie problému. Okrem toho učitelia majú zvyčajne informácie o ďalšom vývoji udalostí, čo nám umožňuje povedať, či spoločnosť reagovala správne alebo či by bolo lepšie rozhodnutie študentov.

Odporúčaná