ostatné

Ako otvoriť kaviareň od nuly

Ako otvoriť kaviareň od nuly

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Otvorenie kaviarne si vyžaduje osobitný prístup. Jasný podnikateľský plán a správne plánovanie vám umožňujú správne organizovať prácu a dosiahnuť slušné výsledky.

Image

Návod na použitie

1

Vypočítajte náklady na hlavné body každého projektu od nuly: náklady na prenájom miestnosti, celkový plat zamestnancov a celkové náklady na obstaranie na návrh / údržbu budúcej kaviarne. Po vykonaní odhadu prejdite na skutočný nábor zamestnancov a nákup potrebného nábytku, spotrebičov (do kuchyne), špeciálnych služieb na zdobenie priestorov. Posledným krokom bude objav.

2

Zistite náklady na prenájom viacerých možností naraz; Pomôže vám to pri výbere najvhodnejšieho umiestnenia v obci, kde sa spoločnosť otvára. Je tiež potrebné objasniť všetky podrobnosti o prenájme: či už ide o štátne priestory, od developerov alebo na predaj.

3

Zostavte si približné menu na základe očakávaného množstva návštevníkov za deň a orientácie kaviarne na akúkoľvek ľudovú kuchyňu. Najštandardnejším zoznamom je 5 teplých jedál, 10 studených predjedál a šalátov, 10 - 15 druhov nápojov a ďalších 10 - 15 položiek menu. Je potrebné pripomenúť, že toto je jeden z troch dôležitých komponentov, ktoré zanechávajú dojem zákazníka v kaviarni, zvyšné dva sú zamestnanci a dekor.

4

Starostlivo si vyberajte zamestnancov, snažte sa robiť rozhovory s každým jednotlivcom, nie so skupinou, a za tento poplatok si najímať iných. Existuje niekoľko dôvodov: po prvé, vy ste ich bezprostredný šéf a budete schopní sprostredkovať nápady a myšlienky priamo k nim, a po druhé, komunikácia s „top“ umožní budúcim zamestnancom pracovať s vami od samého začiatku, a nie iba vykonávať profesionálnu povinnosť kvôli peniazom kvôli nedostatku práce. To môže mať za následok neskoršiu nespôsobilosť najatých pracovníkov, nesprávne konanie s návštevníkmi a neopatrný prístup k práci.

5

Vyplňte všetky požadované dokumenty. Vyplatí sa najať právnika, aby sa utopil vo všetkých právnych problémoch pri otváraní vlastnej kaviarne. Správne vydajte všetkých zamestnancov a potrebné dokumenty pre regulačné orgány.

Súvisiaci článok

Ako otvoriť kaviareň pre milovníkov mačiek

Odporúčaná