Obchodná komunikácia a etika

Ako predať výrobok kupujúcemu

Ako predať výrobok kupujúcemu

Video: Ako predávať viac bez vynaloženia väčšej námahy 2024, Júl

Video: Ako predávať viac bez vynaloženia väčšej námahy 2024, Júl
Anonim

Hlavným pravidlom predajcu je uvedomiť si, prečo ponúkate tento alebo ten produkt. Napríklad, nechty zákazníka sa odlupujú a vy predávate výrobok na ošetrenie a obnovenie nechtovej platničky, čím mu predáte riešenie problému. Obrovské množstvo spoločností sa špecializuje na tento druh činnosti a každý deň zdokonaľuje a zdokonaľuje svoje zručnosti.

Image

Návod na použitie

1

Optimisti vždy dosahujú vysoké percento predaja, na rozdiel od pesimistov. Spôsob, akým sa dotýkate k sebe, sa úplne odráža v tom, ako sa ľudia k vám vzťahujú. Ak s niečím nie ste spokojní a máte zlú náladu, rozmaznajú sa aj zákazníci, ktorí k vám prichádzajú na riešenie problémov, a samozrejme, od toho závisí váš predaj.

2

Keď kupujúci príde do obchodu a vidí predavača, ktorý sa na neho usmieva, jeho nálada sa zlepší. Keď získal to, čo potreboval a dostal čo najviac informácií, je spokojný a má chuť sa do tohto obchodu vrátiť. Ak pôjde do obchodu a uvidí nespokojnú tvár, potom bude mať taký stav a nebude možné hovoriť ani o nákupoch. Nabudúce, pred vstupom do takéhoto obchodu, sa čuduje, či to stojí za to.

3

Kupujúci musí byť vypočutý a v žiadnom prípade nesmie byť prerušený vložením slov: „Áno, rozumiem, viem, čo potrebujete.“ Vypočujte si koniec a potom mu ponúknite riešenie problému. Ak má niekto záujem o nejakú vec, ale z nejakého dôvodu mu to nevyhovuje alebo má nejaké nedostatky, nebojte sa o tom kupujúcemu povedať a určite na oplátku ponúknite inú vec. Kupujúci sa budú inšpirovať dôverou a samozrejme sa budú pozerať na to, čo ste mu ponúkli namiesto toho predchádzajúceho.

4

Pred predajom tovaru si prečítajte jeho sortiment, dostupnosť a na aký účel sa konkrétny výrobok používa. Potom, keď sa vás kupujúci opýta na otázku, ktorá ho zaujíma, nemusíte liezť na police a prečítať si pokyny na dlhú dobu na položenú otázku. Počas tejto doby môže kupujúci zmeniť názor na nákup tovaru.

5

Urobte svoj obchod čo najpohodlnejší. Nútte kupujúceho, aby sa k nemu vrátil znova, aby bol nákupný proces zábavný. Napríklad môžete zavesiť malú televíziu v hale, zapnúť tichú tichú hudbu, ak je vonku horúca, môžete si kúpiť klimatizáciu, dať stôl s malými hrami pre deti, neodradia rodičov od nákupného procesu a dospelí nebudú mať chuť čoskoro odísť shopu.

Venujte pozornosť

Nezabudnite skontrolovať dátum exspirácie výrobkov raz týždenne, inak to môže pre kupujúcich skončiť na nemocničnom oddelení.

Udržujte čistotu v obchode, špinavé podlahy pri okne vystrašia zákazníkov.

Užitočné rady

Každá osoba má svoj vlastný osobný priestor, v žiadnom prípade sa nepribližujte, ak dáte radu.

Odporúčaná