obchodné

3 možnosti krížového marketingu pre vývojárov mobilných hier

Obsah:

3 možnosti krížového marketingu pre vývojárov mobilných hier

Video: (2021) Zarobte 964,50 dolárov PayPal peniaze RÝCHLO za 5 MINÚT-pre začiatočníkov! 2024, Júl

Video: (2021) Zarobte 964,50 dolárov PayPal peniaze RÝCHLO za 5 MINÚT-pre začiatočníkov! 2024, Júl
Anonim

Krížová propagácia je podceňovaný, ale veľmi užitočný nástroj pre mobilnú reklamu. Krížová propagácia je efektívny spôsob, ako zvýšiť počet stiahnutí aplikácií, zvýšiť návštevnosť a zvýšiť výnosy. Ak si nie ste istí, či je krížová reklama úspešná pri propagácii, mali by ste zvážiť hlavné výhody tejto metódy pred tým, ako sa prediskutujete s tromi spôsobmi použitia krížovej reklamy vo vašej marketingovej stratégii pre mobilné hry.

Image

Čo je krížová reklama?

Cross-marketing je spoločná propagačná stratégia, v ktorej dvaja alebo viacerí vydavatelia propagujú svoje výrobky prostredníctvom svojich vlastných produktov a služieb. Napríklad aplikácia pre študentov môže využívať svoj priestor na reklamu hier pre mládež a naopak. Výsledkom je, že dve aplikácie sa navzájom spájajú s publikom druhého a rozširujú ich dosah.

Výhody krížového marketingu sú:

  • schopnosť propagovať aplikáciu pri minimálnych nákladoch alebo zadarmo;

  • zníženie nákladov na kontakt;

  • zvýšenie cieľovej skupiny;

  • ďalšie PR;

  • ďalší zdroj speňaženia.

Teraz sa ponorte do troch najlepších spôsobov krížovej propagácie mobilných hier.

Interná krížová propagácia

Vydavatelia s portfóliom aplikácií vo svojom portfóliu môžu propagovať ďalšie aplikácie vo svojich vlastných produktoch. Najúspešnejším príkladom v tomto ohľade môže byť stratégia, ktorú Ketchapp dlhodobo sleduje. V roku 2014 bola vydaná ich hra 2048, ktorá sa stala najviac stiahnutou hrou (celkovo 1 najčastejšie sťahovaná hra) v 53 krajinách. Úspech roku 2048 predstavuje krížovú propagáciu ďalších vydavateľských produktov. Ostatné hry sa spravidla propagujú pomocou reklamného okna na začiatku hry.

Ďalším dobrým príkladom je Creative Intdeavor AB. Vlastníctvo svojho herného obchodu využili na propagáciu ďalších hier zo svojho portfólia.

Použitím tejto stratégie vydavateľ osloví hráčov a vytvorí pocit komunikácie so všetkými produktmi. Hráči, ktorí boli požiadaní o prechod na inú aplikáciu, zostanú v budúcnosti lojálni a náchylnejší na krížovú propagáciu nových titulov, takže pravdepodobne zostanú verní všetkým aplikáciám v portfóliu vydavateľa.

Priame obchody s ostatnými vývojármi hier

Toto je základná myšlienka krížovej propagácie. Môžete si nájsť ďalšie herné štúdio (alebo akékoľvek iné vývojové štúdio) a dohodnúť sa na vzájomne výhodnej propagácii svojich výrobkov. Vďaka takým strategickým partnerstvám môžete s istotou osloviť správne publikum. Prostredníctvom mobilnej analýzy môžete získať úplný obraz o potenciálnom a skutočnom dosahu pokrytia a pochopiť, koľko používateľov sa riadi odporúčaním partnera.

Výhodou takejto dohody je, že svoju hru môžete predstaviť veľkému publiku, najmä ak je váš partner v oblasti krížovej reklamy veľkým herným štúdiom.

Odporúčaná