ostatné

Kde sú pokuty?

Kde sú pokuty?

Video: Za porušenie karantény pokuta 2024, Júl

Video: Za porušenie karantény pokuta 2024, Júl
Anonim

Počas ich činnosti môžu podniky z jedného alebo druhého dôvodu porušovať podmienky rôznych dohôd, ktoré vyplývajú z oneskorených platieb a oneskorenej výroby. V takom prípade odporcaná organizácia zaplatí pokuty, ktoré jej boli uložené, a odráža ich v účtovníctve.

Image

Budete potrebovať

  • - oznámenie o pripísaní pokút alebo úrokov;

  • - účtovné doklady.

Návod na použitie

1

Dostať oznámenie od daňových orgánov alebo iných inštitúcií o výpočte pokút alebo úrokov v súvislosti s porušením podmienok zmluvy, načasovaním daňových platieb a iných záväzkov. Ak organizácia považuje toto rozhodnutie za nezákonné, má právo napadnúť ho na súde. Ak súhlasíte s predloženými požiadavkami, táto operácia sa musí odraziť v účtovníctve spoločnosti.

2

Ruské právo nestanovuje jasný postup na otváranie účtovných zápisov v prípade akéhokoľvek porušenia. V účtovníctve je však obvyklé pripísať pokuty a penále na účet 68 („Výpočty daní a poplatkov“). Okrem toho sa tieto sumy v súlade s článkom 270 daňového poriadku Ruskej federácie nevzťahujú na zdaniteľný zisk, ani na účtovnú a daňovú správu.

3

Sankcie a pokuty za platby daní by sa mali odrážať na ťarchu účtu 99 a na ťarchu účtu 68. Pokiaľ ide o oneskorené splácanie poistného do mimorozpočtových fondov, výpočet sa v tomto prípade uskutočňuje otvorením debetu na podúčtoch 99 a 69.

4

Venujte pozornosť zvláštnostiam účtovania sankcií a sankcií, ktoré vznikli v prípade nedodržania peňažnej disciplíny. Táto administratívna zodpovednosť podniku sa prejavuje otvorením debetu prostredníctvom podúčtov na účte 99 a pripísaním na účet 76.

5

V prípade potreby uložte v účtovných záznamoch pokutu, ktorá vyplýva z porušenia zmluvných podmienok s protistranou podľa článku 330 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie, postupujte podľa daňového poriadku Ruskej federácie. V súlade s tým je odporca povinný v prípade nedodržania povinností vyplývajúcich zo zmluvy zaznamenať pokuty, ktoré mu boli uložené, ako nerealizované náklady za obdobie uznania tejto pokuty. Odrážajú zmluvné sankcie na účte otvorením debetu prostredníctvom podúčtu 91-2 a pôžičky prostredníctvom podúčtu 76-2.

Odporúčaná