Druhy činností

Ako zorganizovať doručovaciu službu

Ako zorganizovať doručovaciu službu

Video: Kiki's Delivery Service - Official Trailer 2024, Júl

Video: Kiki's Delivery Service - Official Trailer 2024, Júl
Anonim

Vzhľadom na rýchly nárast počtu objednávok v internetových obchodoch sa služby profesionálnej doručovacej služby stávajú veľmi populárne. Tento druh podnikania nevyžaduje veľké investície a môže byť veľmi zaujímavý pre začínajúcich podnikateľov.

Image

Funkcie trhu kuriérskych služieb

Russian Post je najväčšia doručovacia služba v krajine. Táto organizácia však pracuje pomaly a nespoľahlivo. Mnoho poštových spoločností preferuje spoluprácu s alternatívnymi organizáciami.

Výber organizácií, ktoré sa zaoberajú dodávkou, je pomerne malý a ceny za ich služby sú trochu predražené. Na tomto základe môžu malé kuriérske spoločnosti úspešne konkurovať veľkým spoločnostiam vďaka individuálnemu prístupu ku každému klientovi, ich mobilite a nižším cenám. Okamžité doručenie je kľúčom k úspechu každej spoločnosti, ktorá pracuje na trhu kuriérskych služieb.

Image

Kde začať s organizáciou doručovacej služby

Husto osídlené body sú vhodné pre tento druh podnikania. V dedine alebo malom meste môže takáto spoločnosť vyhorieť.

Okamžite by ste sa mali rozhodnúť, ktorý tovar dodáte. Aby ste mohli pracovať s objemným nákladom, musíte mať vhodnú prepravu a je vhodné mať viac ako jedno auto. Preto musíte najať vodiča (aspoň jedného), vyriešiť problém platenia prevádzkových nákladov a parkovacie miesto.

Prípadne môžete uzavrieť dohodu s dopravnou spoločnosťou alebo si prenajať vodičov osobnými vozidlami.

Vaša spoločnosť musí mať stáleho dispečera, ktorý bude prijímať objednávky. Spočiatku môžete sami pracovať na telefóne. Hlavný tok objednávok sa zvyčajne doručí počas pracovných hodín (od 9 do 19), avšak váš druh „čipu“ sa môže stať nepretržitou prevádzkou.

Ak máte v úmysle zapojiť sa do dodávky objemného tovaru, budete musieť mať na palube tím sťahovákov.

Kvalitný personál vám pomôže vyhnúť sa mnohým problémom v budúcnosti. Nemali by ste najímať ľudí z ulice, ktorí súhlasia s prácou za nízku mzdu. Niekedy im budete veriť veľmi cenným tovarom, za bezpečnosť a včasné doručenie, za ktoré je zodpovedná vaša spoločnosť.

Kuriéri, ktorí pracujú vo vašej spoločnosti, by mali byť schopní kompetentne komunikovať s ľuďmi, dispečeri by mali byť čo najzdvorilejší, nemali by sa piť, nie piť, a vodiči by mali mať možnosť dobre sa pohybovať v meste.

Nevýhody kuriérske podnikanie

Rovnako ako v ktorejkoľvek inej oblasti činnosti, kuriérske podnikanie má svoje nedostatky.

Hlavnými zákazníkmi dodávkových spoločností sú jednotlivci, ktorí platia vašim zamestnancom v hotovosti. Takéto operácie si vyžadujú zakúpenie osobitnej bankovej licencie, ktorú je ťažké získať a ktorá je dosť drahá. Preto väčšina malých kuriérskych spoločností pôsobí bez licencie a zároveň je veľmi ohrozená.

V tomto odbore budete mať často problémy so zamestnancami. V týchto spoločnostiach je vždy vysoká fluktuácia personálu. Najčastejšie študenti pracujú ako kuriéri, ktorí sú pri plnení svojich povinností často veľmi šialení. Pre nich je táto práca dočasná a často porušuje zavedené pravidlá. Staršie osoby sú zodpovednejšie, ale nanešťastie nie sú rýchle.

Image

Mnohí konkurenti môžu brániť rozvoju vašej spoločnosti. Napríklad veľa reštaurácií dodáva zadarmo, ak suma objednávky presahuje určitú sumu. Veľkým problémom sú dopravné zápchy v centrálnych uliciach.

Doručovacia služba: kde nájsť zákazníkov

Klientmi vašej spoločnosti môžu byť banky, ktoré stále uprednostňujú zasielanie dôležitých dokumentov kuriérom, advokátskymi kanceláriami a inými organizáciami, ktoré zasielajú dokumenty svojim partnerom.

Niektoré doručovacie služby sa špecializujú na dodávku tovaru z ruských internetových obchodov a firemných účtov. Môžete sa pokúsiť uzavrieť zmluvy s obchodmi, ktoré sa špecializujú na doručovanie domov.

Odporúčaná