ostatné

Ako skontrolovať jednotlivého podnikateľa

Ako skontrolovať jednotlivého podnikateľa

Video: LIVE: Na rovinu o poistení. Čísla a fakty, ktoré zmenia pohľad na Životné poistenie 2024, Júl

Video: LIVE: Na rovinu o poistení. Čísla a fakty, ktoré zmenia pohľad na Životné poistenie 2024, Júl
Anonim

Podnikateľská činnosť je spojená s mnohými úskaliami a veľkou finančnou a majetkovou zodpovednosťou. Aby ste sa mohli poistiť proti podvodom, jednodňovým firmám, náhlym daňovým auditom a nezákonným transakciám, je potrebné skontrolovať, či dodávatelia, dodávatelia a zákazníci nie sú skutoční, či podnikateľ skutočne existuje a je registrovaný, a nebudú s tým spojené žiadne riziká ani ťažkosti.

Image

Návod na použitie

1

Predtým, ako začnete obchodnú spoluprácu s jednotlivým podnikateľom a podpíšete zmluvu na hmatateľnú sumu peňazí, požiadajte potenciálnu protistranu alebo kupujúceho o kópie dokladov potvrdzujúcich právo na podnikanie. Ide o licenciu OGRNIP, TIN, (ak činnosť podlieha licencii).

Skratka OGRNIP znamená „Hlavné štátne registračné číslo jednotlivého podnikateľa“ a je uvedená v Osvedčení o štátnej registrácii fyzickej osoby vydanom správcom dane. Tento dokument má hologram, ochrannú kresbu, sériu a číslo, ktoré potvrdzuje skutočnosť, že došlo k zápisu do Jednotného štátneho registra individuálnych podnikateľov. Osvedčenie má pečiatku daňového úradu a podpis oprávnenej osoby.

2

cez internet. Skratka TIN znamená „identifikačné číslo daňovníka“. Toto je dokument s digitálnym kódom pre účtovníctvo daňovníkov v Ruskej federácii.

Aby ste pochopili, v ktorej daňovej službe je fyzická alebo právnická osoba registrovaná, pozrite sa na prvé štyri číslice DIČ. Bude to kód rozdelenia federálnej daňovej služby. Prvé štyri čísla DIČ pre podnikateľov pracujúcich v rovnakom územnom obvode sú rovnaké.

3

Podrobnejšie informácie získate na daňovom úrade z výpisu USRIP. Prístup do databázy môže byť bezplatný (čiastočné údaje) alebo platený (úplné údaje), tieto informácie sú však verejne dostupné a obsahujú kompletný zoznam jednotlivých podnikateľov registrovaných v Ruskej federácii. Informácie obsiahnuté v USRIP sú meno, pohlavie, občianstvo, dátum a miesto narodenia, údaje z dokladu totožnosti a adresa bydliska, dátum štátnej registrácie jednotlivca ako samostatného podnikateľa a ďalšie informácie.

Ak ste namiesto výpisu dostali dokument o nedostatku informácií, potom si dávajte pozor. To znamená, že tento individuálny podnikateľ neexistuje.

4

Na overenie jednotlivého podnikateľa zbierajte informácie z otvorených zdrojov. Na internete nájdete recenzie, sťažnosti alebo ich nedostatok, údaje o podnikaní.

5

Skontrolovali ste všetky údaje a ste pripravení podpísať dohodu s jednotlivým podnikateľom. Pred podpisom podnikateľa si skontrolujte cestovný pas. Ak bola autentifikácia úspešná, môžete dokument podpísať.

overovanie jednotlivých podnikateľov

Odporúčaná