ostatné

Čo znamená minimálna prirážka všetkých tovarov?

Obsah:

Čo znamená minimálna prirážka všetkých tovarov?

Video: Efektivní řízení nákupních procesů v informačním systému ABRA Gen 2024, Júl

Video: Efektivní řízení nákupních procesů v informačním systému ABRA Gen 2024, Júl
Anonim

Zníženie hodnoty tovaru sa uskutoční po zistení zhoršenia jeho pôvodných vlastností. V tomto prípade sa spoločnosť zaväzuje znížiť svoje počiatočné náklady. Postup na diskontovanie zásob je stanovený v nariadení schválenom uznesením ministerstva hospodárstva a ministerstva financií z 15. decembra 1999, č. 149/300.

Image

Čo je markdown

Devalvácia celého produktu a jeho jednotlivých skupín je jedným zo spôsobov riešenia problémov spojených s implementáciou. Takéto problémy sa môžu vyskytnúť, ak zásoby opustili príliš veľa zvyškového sezónneho tovaru, ak tovar zmizol z módy, jeho trvanlivosť vyprší, ak tovar nie je zákazníkom požadovaný. Miera zníženia ceny by sa mala stanoviť ako percento pôvodnej ceny, bude závisieť od typu výrobku. Napríklad výrazné zníženie ceny za tovar dlhodobej spotreby, prestížny sortiment môže znamenať stratu prestíže pre zákazníkov alebo byť znakom nízkej kvality. Pri určovaní rozsahu marží sa riadia nasledujúcim pravidlom: musí zodpovedať zníženiu minimálnej hodnoty, ktoré môže upútať pozornosť kupujúcich a povzbudiť ich, aby kupovali zľavnené tovary.

Z ekonomického hľadiska predstavuje zníženie ceny zľavu pre spotrebiteľa z predtým platnej ceny. Zníženie z účtovného hľadiska predstavuje zníženie ceny v dôsledku precenenia hodnoty tovaru.

Schémy zníženia hodnoty

Zníženie hodnoty sa môže vykonať podľa nasledujúcich schém. V súlade s prvou schémou sa vykonáva jednorazové rozsiahle zníženie ceny. Jeho výhodou je prilákať veľa pozornosti zákazníkov. Podľa druhej schémy sa vykonáva viacnásobné odstupňovanie, ktoré umožní vyhnúť sa príliš veľkému zníženiu nákladov na tovar. Existujú dva prístupy k načasovaniu hodnotení. V prvom prípade je potrebné ho čo najviac oneskoriť, aby ste mohli predať maximálny možný počet kusov tovaru za pôvodnú cenu. V druhom prípade sa na zvýšenie obratu kapitálu vykonávajú odpočty ihneď po uplynutí maxima predaja tovaru. Zníženie bude účinné so správnou mierkou a časom.

Na zastavené tovary, tovar v rezerve alebo vo väzbe sa nevzťahuje zľava.

Odporúčaná