Druhy činností

Recyklácia odpadu ako firmy

Recyklácia odpadu ako firmy

Video: Na Slovensko priniesli najkvalitnejšie potraviny. Dnes idú príkladom väčšine firiem v recyklácii 2024, Júl

Video: Na Slovensko priniesli najkvalitnejšie potraviny. Dnes idú príkladom väčšine firiem v recyklácii 2024, Júl
Anonim

V poslednej dobe sa zdálo, že recyklácia odpadu je špinavá, nevďačná a nie príliš potrebná. Preto sa akumulačné hektáre skládok považovali za niečo nepríjemné, ale nevyhnutné. Nedávno sa však čoraz viac hovorí o tom, že recyklácia sa môže stať veľmi výnosným podnikom.

Image

Návod na použitie

1

Ľudia zo Západu si už dlho uvedomujú, že recyklácia je ziskový podnik: lacné komponenty, ktoré sa prakticky za nič nedostanú, sa po spracovaní stanú novým tovarom. V dôsledku spracovania môžete získať obrovské množstvo látok pre nový tovar a predmety: plast, sklo, drevo a jeho deriváty, hnojivá, papier, náhradné diely, diely. To všetko sa môže predávať tak, ako bolo prijaté, a vytvorením vlastných produktov. Nie je prekvapujúce, že ziskovosť takéhoto podnikania v niektorých oblastiach dosahuje 70% a návratnosť sa dosiahne iba za 4 až 6 mesiacov, ak je celý proces spracovania a výroby nových výrobkov riadne zorganizovaný. V Európe a Amerike recyklácia odpadu už nie je len žiaducim procesom, ale nevyhnutne sa vyžaduje na ochranu životného prostredia a voľných území.

2

Recyklácia odpadu vo východnej Európe a Rusku odpudzuje mnohých podnikateľov z niekoľkých dôvodov. Štát a miestne vlády sa zdráhajú nadviazať kontakt so súkromnými spoločnosťami, nesnažia sa im prideliť pôdu pre zariadenia na spracovanie odpadu a aspoň nejakým spôsobom dotovať celý proces v počiatočnej fáze. Vysoké investície v počiatočnej fáze sú hlavným dôvodom, prečo podnikatelia odmietajú pracovať v tomto odbore.

3

Ak chcete zarobiť peniaze na spracovanie odpadu, musíte najprv získať povolenie - získajte príslušnú licenciu. Spolu s nákladmi na licenciu budete musieť zaplatiť veľké množstvo neoficiálnych platieb, takže konečná suma za jediné povolenie na začatie tohto podnikania v niektorých regiónoch Ruska môže dosiahnuť 1 milión rubľov.

4

Výpočty niektorých odborníkov predpovedajú počiatočné náklady vo výške 1 miliardy rubľov, pokiaľ ide o nákup pozemku, nákup vybavenia a organizovanie príslušného postupu na dodávku odpadu, jeho spracovanie a uvádzanie na trh. Ale aj veľmi demokratické výpočty sa pohybujú od 5, 5 milióna rubľov za zariadenie, začiatok procesu, platby za prácu odborníkov atď. Je zrejmé, že pre väčšinu podnikateľov je to príliš vysoká úroveň investícií s pomerne vysokými rizikami a neexistencia záruk zisku.

5

Medzi výhody tohto typu podnikania patrí veľmi nízka konkurencia na významnom mieste - v Rusku neexistuje prakticky žiadny zavedený cyklus recyklácie odpadu, takže sa dá s ním manipulovať v ktorejkoľvek časti krajiny. Tento podnik sa oplatí v čo najkratšom čase, okrem toho môže ktorákoľvek z jeho oblastí generovať príjmy: predaj zariadení, ako aj predaj spracovaných výrobkov. Okrem toho budú výrobky po spracovaní pre zákazníkov lacnejšie a oveľa priaznivejšie pre prírodu - to sa dá dosiahnuť veľmi kompetentnou reklamou, doplnením vášho rozpočtu a súčasne vzbudením záujmu spoločnosti o prírodu.

Odporúčaná