Obchodné riadenie

Ako propagovať svoju reklamu

Ako propagovať svoju reklamu

Video: 5 spôsobov AKO ZADARMO PROPAGOVAŤ svoje YouTube videá 2024, Júl

Video: 5 spôsobov AKO ZADARMO PROPAGOVAŤ svoje YouTube videá 2024, Júl
Anonim

Na predaj produktu je potrebné správne a krásne ukázať potenciálnemu kupujúcemu, to znamená inzerovať. Reklama, podobne ako tovar, nás veľa prenasleduje všade. Ako vyniknúť medzi konkurenciou?

Image

Návod na použitie

1

Firemná identita.

Najdôležitejšou vlastnosťou reklamy je, že sa musí pamätať. Vyžaduje si to opakovateľnosť, ako aj jednotnú firemnú identitu. Corporate identity je grafický (font a farebný) dizajn. Firemnú identitu je potrebné vidieť na všetkých POS materiáloch propagujúcich výrobok alebo službu - obaly, šatníky, zátky, woblery, reklamné stojany, výdajné stojany, suveníry, vizitky, brožúry, obálky - to všetko musí byť urobené v jednej farebnej schéme a type písma, musí sa líšiť iba veľkosť. Oko potenciálneho kupca by si malo zvyknúť na svoju firemnú identitu a ľahko ho nájsť na pultoch obchodov.

2

Cieľové publikum.

Predtým, ako začnete reklamnú kampaň, zistite, kto je vaše cieľové publikum. Aký druh pohlavia a veku majú títo ľudia, majú vysokoškolské vzdelanie, aký je ich príjem, riadia vlastné auto alebo uprednostňujú verejnú dopravu. Kam získajú informácie, ktoré médiá uprednostňujú - televízia, rádio, tlačené médiá, internet? Aké sú ich záujmy a čo ich môže zaujať vo vašom produkte? Čím presnejšie vypočítate svoje cieľové publikum, tým menšie úsilie budete musieť venovať propagácii reklamy a lacnejšie reklamné kampane vás budú stáť.

Image

3

Vysielacie a najvyššie miesta.

Podľa toho, čo inzerujete a aký komunikačný kanál ste si vybrali na propagáciu svojho produktu, musíte premýšľať o vhodnom rozdelení vysielacích časov. Samozrejme je vhodné dostať sa do dopravnej špičky - od 7 do 9 ráno alebo od 19 do 23 večer, ale vysielanie v televízii alebo rozhlase je v súčasnosti mimoriadne lacné. Je to skutočne potrebné pre vás? Predpokladajme, že inzerujete prací prostriedok? Potom nemusíte propagovať svoju reklamu vo vysielacom čase a zbytočne míňate rozpočet, pretože vaša cieľová skupina je určite žena v domácnosti, ktorá väčšinou pozerá televíziu popoludní. Alebo inzerujete nové high-tech zariadenie zamerané skôr na mladé publikum, ktoré, ako ukazujú výskumy, stále viac vylučuje televíziu ako takú a vstupuje na internet. To isté sa dá povedať o reklamných pruhoch a kontextovej reklame na vyššie uvedenom internete - oplatí sa kúpiť drahé reklamné spoty, ak je vaša cieľová skupina administratívnymi pracovníkmi s obmedzeným internetovým prenosom?

4

Moderné technológie.

V súčasnosti čoraz viac ľudí dáva prednosť vyhľadávaniu informácií na internete. Preto je veľmi potrebné zaistiť vašu prítomnosť na tomto mieste. Vyhľadávanie sa spravidla začína hodnotenými vyhľadávacími nástrojmi, napríklad Yandex alebo Google. Aby ste sa dostali na vrchol žiadostí prostredníctvom týchto stránok, musíte nielen odoslať produkt na internet, ale vykonať aj optimalizáciu SEO. Ak to chcete urobiť, musíte určiť, ktoré otázky sú pre vašu tému najvhodnejšie, napíšte text s týmito kľúčovými slovami a umiestnite ho na web pomocou špeciálnych programov na nákup odkazov na žiadosti. Čím presnejšie definujete kľúčové slová, tým menej peňazí miniete. Je tiež potrebné dôkladne preštudovať fóra, blogy a sociálne siete, na ktorých možno diskutovať o vašom produkte, pretože mnohí ľudia uprednostňujú názor bežných ľudí, ktorí produkt používajú, ako predstierajú reklamu.

Image

5

Zaujímavý kontext.

Ak chcete reklamu propagovať, urobte ju zaujímavou. Existuje možnosť, že nezaujímavý obsah, ktorý je doplnený sladkými hercami a ktorý úmyselne ponúka váš produkt, si potenciálny spotrebiteľ nemusí ani pozerať. Zaujímavý obsah sa po čase začne propagovať. Toto je tzv. Vírusová reklama. Náklady na to môžu byť minimálne a účinok je obrovský.

propagovať reklamu v roku 2019

Odporúčaná