Obchodné riadenie

Ako zvýšiť rýchlosť

Ako zvýšiť rýchlosť

Video: Ako zvýšiť rýchlosť internetu pomocou serverov DNS 2024, Júl

Video: Ako zvýšiť rýchlosť internetu pomocou serverov DNS 2024, Júl
Anonim

Ako zvýšiť obchodný obrat alebo ako zvýšiť predaj, je ústredným problémom každého komerčného podniku a hlavným cieľom marketingového mixu akejkoľvek úrovne. V podstate sa problém zvyšovania obratu člení na tri zložky: ide o správu cien, sortimentu a predaja.

Image

Návod na použitie

1

Spravovanie cien s cieľom zvýšiť predaj je najzreteľnejším spôsobom. Jednoduché zvýšenie ceny toho istého výrobku však nemožno vyriešiť na kvalitatívnej úrovni. Pretože obrat nie je len peňažný, ale aj kvantitatívne vyjadrenie predaja. Preto, aby ste zvýšili predaj, musíte sa osobitne zapojiť do propagácie produktu. Propagácia je presne to, na čo je zameraný komplex marketingových nástrojov. A vďaka ich kompetentnému použitiu je možné zvýšiť tempo v kvantitatívnom zmysle.

2

Ďalším spôsobom, ako zvýšiť predaj, je riadenie produktového radu. Tieto opatrenia zahŕňajú vykonávanie opatrení zameraných na jednej strane na prácu s kvalitou výrobkov a na druhej strane na rozšírenie a optimalizáciu propagovaného sortimentu tovaru. Zlepšenie kvality výrobkov vám umožňuje získať nový predaj tak z dôvodu zvýšenej spotreby tovaru súčasnými zákazníkmi, ako aj z dôvodu pripojenia nových zákazníkov. V druhom prípade sa často používa analýza ABC na identifikáciu prioritných skupín výrobkov.

3

Dynamiku môžete zvýšiť vstupom na nové trhy a obsadením voľných miest. Dnes je, samozrejme, takmer nemožné nájsť trhy neobsadené konkurentmi. Situácia je tiež s voľnými miestami. Z praktického hľadiska sa táto expanzia spravidla scvrkáva na pohyb z mesta s vysokou hustotou obchodu na riedke vidiecke otvorené priestranstvá. Znamená to však sprievodné ťažkosti, napríklad dopravnú infraštruktúru. Preto najbežnejším typom rozširovania je hospodárska súťaž. Deje sa tak v dôsledku vytlačenia konkurentov z ich pozícií, ako aj prilákania ich kľúčových zákazníkov.

Odporúčaná