Obchodné riadenie

Ako urobiť veľký obchod

Ako urobiť veľký obchod

Video: OTECKOVIA - Virgo má veľký problém za to, čo urobil 2024, Júl

Video: OTECKOVIA - Virgo má veľký problém za to, čo urobil 2024, Júl
Anonim

Generálny riaditeľ spoločnosti má právo uzatvárať transakcie v mene svojej organizácie, iba ak sa transakcia neuznáva ako veľká. Hlavnou transakciou bude každá transakcia súvisiaca s nadobudnutím majetku, ktorého hodnota presahuje 1/4 hodnoty celej organizácie.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete zistiť, či je transakcia veľká, porovnajte hodnotu získaného majetku s účtovnou hodnotou všetkých existujúcich aktív vašej organizácie k poslednému dátumu vykazovania (na základe účtovných údajov). Takisto ste povinní vykonať nezávislé preskúmanie aktív vašej organizácie (v prípade uzavretej akciovej spoločnosti).

2

Ak vaša organizácia uzatvára transakcie v rámci bežného podnikania, potom, aj keď nákupná cena alebo pôžičky prekračujú 1/4 celkových nákladov podniku, veľká transakcia sa neuzná.

3

Ak budúca transakcia spĺňa kritériá hlavnej, vopred o tom informujte všetkých spoluvlastníkov právnickej osoby (akcionárov) a získajte ich súhlas na jej dokončenie. Alebo usporiadajte valné zhromaždenie zakladateľov alebo predstavenstvo, aby ste túto transakciu schválili, pretože v zákonných dokumentoch je zvyčajne možné ustanoviť iba takýto príkaz, ak je vaša právnická osoba registrovaná ako LLC.

4

Na základe výsledkov stretnutia akcionárov, zakladateľov alebo predstavenstva sa musí protokol vypracovať najneskôr do 5 dní od jeho ukončenia a schválenia alebo zákazu transakcie. Protokol podpisuje predseda (generálny riaditeľ) a tajomník. Okrem toho tento dokument môžu podpísať aj iní úradníci, ak je to uvedené v charte organizácie.

5

Ak ste dostali súhlas na významnú transakciu, poverte hlavného účtovníka, aby zhromaždil všetky potrebné dokumenty na jeho uzavretie a vypracoval ich na štátnych registračných úradoch. Aby vedúci účtovník postupoval v súlade s právomocami, ktoré mu boli pridelené, vystavte mu plnomocenstvo na vykonanie transakcie, ktorú podpíšete a potvrdíte notárom.

6

Poznámka: veľká transakcia uzavretá v rozpore so zákonnými požiadavkami môže byť vyhlásená za neplatnú.

Odporúčaná