Obchodné riadenie

Ako napísať podnikateľský plán pokračovať

Ako napísať podnikateľský plán pokračovať

Video: Ako jednoducho napísať podnikateľský plán 2024, Júl

Video: Ako jednoducho napísať podnikateľský plán 2024, Júl
Anonim

Pokračovanie je dôležitou súčasťou podnikateľského plánu. Napriek tomu, že ide o druh prologu, obsahuje všetky závery, ku ktorým sa dospelo pri analýze trhu, a ďalšie faktory, ktoré prispievajú k rozvoju vášho podnikania. Kvalitný a stručný popis vášho návrhu v životopise by mal byť pre investorov zaujímavý tak, aby si prečítali ostatné časti podnikateľského plánu.

Image

Návod na použitie

1

Zhrnutie podnikateľského plánu by malo pozostávať z týchto položiek: 1. hlavný cieľ podnikateľského plánu; finančné náklady potrebné na jeho vykonanie; stručný opis podniku a jeho cieľového publika, 4. dôkaz o jedinečnosti vašich spôsobov podnikania v tejto oblasti, 5. faktory, ktoré prispievajú k rozvoju dôvery vo vaše podnikanie, 6. hlavné myšlienky finančných návrhov.

2

Životopis by mal byť napísaný v jasnom a zrozumiteľnom jazyku bez použitia zložitých konkrétnych pojmov, pretože investori sú ľudia, ktorí sú ďaleko od rôznych výrobných procesov. Hlavnou vecou, ​​ktorej musia porozumieť, je, či je pre nich výhodné investovať peniaze do vášho podnikania alebo nie. Preto sa nepokúšajte používať profesionálny žargón. Keď hovoríme o vašich produktoch, zvážte ich výhody a výhody.

3

Nezabudnite uviesť, že vaše výrobky alebo výrobný proces sú jedinečné. To možno vyjadriť rôznymi spôsobmi. Vyvinuli ste novú technológiu, ktorá znižuje náklady na tovar alebo služby. Vďaka inováciám v tejto oblasti výroby ste dokázali zlepšiť kvalitu výrobkov. Jedným slovom zlepšujete a vyvíjate nové technológie, vaša kreatívna skupina nie je na jednom mieste. Investori zriedka investujú do neschopného podnikania.

4

Nezabudnite záujem investorov o vaše patenty a autorské práva na určité technológie, know-how, pretože sa budú môcť stať prekážkou pre konkurentov v napadnutí vášho trhu produktov.

5

Pokiaľ ide o objem životopisu, malo by to byť v priemere 2 až 3 strany z celého plánu. Len si nezamieňajte životopis s obsahom podnikateľského plánu alebo s vysvetľujúcou poznámkou. Pokračovanie je časťou, prvou kapitolou podnikateľského plánu a vysvetlivka je samostatný, nezávislý dokument, pozostávajúci zo 7 - 10 strán, pre ľudí, ktorí nie sú pripravení okamžite prečítať celý plán.

Odporúčaná