Obchodné riadenie

Ako začať podnikať na trhu

Ako začať podnikať na trhu

Video: Nájdi nápad na podnikanie - MladiPodnikatelia.sk 2024, Smieť

Video: Nájdi nápad na podnikanie - MladiPodnikatelia.sk 2024, Smieť
Anonim

Rozhodli ste sa otvoriť miesto na trhu pre predaj spotrebného tovaru. Ako začať podnikať, aby čo najskôr uhradili všetky náklady svojej organizácie?

Image

Návod na použitie

1

Navštívte niekoľko trhov vo vašom meste (sortiment, dopyt, konkurenti). Vyberte organizačnú formu svojej predajne (pult, samoobsluha). Rozhodnite sa, ktoré produkty budete predávať. Bude to len akýkoľvek druh produktu (napríklad obuv) alebo plánujete otvoriť obchod s galantériou atď.

2

Zistite, či máte dostatok finančných prostriedkov na začatie obchodovania na trhu. Upozorňujeme, že pri otvorení akéhokoľvek podniku môžu nepredvídané výdavky predstavovať značnú časť nákladov.

3

Nezabudnite: základné dokumenty vašej organizácie musia obsahovať správne štatistické kódy, ktoré potvrdzujú, že vaša organizácia sa bude zaoberať obchodom.

4

Kontaktujte Rospotrebnadzor s upozornením, že začínate obchodovať. V oznámení uveďte druhy tovaru, ktoré chcete predať. Ak plánujete obchodovať s potravinami alebo alkoholom, budete musieť získať príslušné licencie a osvedčenia.

5

Ak sa chystáte otvoriť miesto na trhu, vyberte si trh, ktorý je obľúbený u kupcov všetkých vekových skupín a všetkých vrstiev života, a nie ten, ktorý je najbližšie k vám domov.

6

Ak plánujete začať obchodovať v interiéri (aspoň v zime), získajte závery hygienického a požiarneho dozoru.

7

Nakúpte vybavenie a tovar. Všetok zakúpený tovar musí mať všetky osvedčenia o zhode a kvalite. Ak máte v úmysle nakupovať na kapitálovom alebo zahraničnom trhu, pokúste sa vopred zistiť zo spoľahlivých zdrojov, že neexistujú žiadne problémy so zákonom a kvalitou tovaru od potenciálnych dodávateľov.

8

Nezabudnite na dizajn pultu a vonkajšiu reklamu.

9

Položte všetok tovar tak, aby bolo vhodné vziať ho z vešiakov, políc. Zapíšte si cenovky: názov produktu, cena, výrobca (voliteľné).

10

1Hire predajcovia a postarať sa o ochranu vášho zásuvky a služieb sťahovákov.

Odporúčaná