Obchodné riadenie

Ako vytvoriť vlastnú reklamnú agentúru

Ako vytvoriť vlastnú reklamnú agentúru

Video: Ako vytvoriť vlastné publikum (custom audience) v reklamnom účte na Facebooku 2024, Júl

Video: Ako vytvoriť vlastné publikum (custom audience) v reklamnom účte na Facebooku 2024, Júl
Anonim

Dnešný populárny druh podnikania - reklama - si vyžaduje znalosť formátov a typov reklamných agentúr, berúc do úvahy špecifiká regiónu, a čo je najdôležitejšie, schopnosť vyrábať svoj vlastný duševný produkt. Potom bude reklamná agentúra úspešná a vyplatí sa za pár mesiacov.

Image

Budete potrebovať

  • - priestory;

  • - zamestnanci;

  • - kancelárske vybavenie;

  • - portfólio;

  • - telefónne čísla;

  • - internet.

Návod na použitie

1

Reklama na prvý pohľad vyzerá ako ľahká úloha, v skutočnosti sú chyby v tomto druhu podnikania neprijateľné. Ak chcete otvoriť reklamnú agentúru, prečítajte si zvyčajný postup registrácie podniku a začnite hľadať kancelárske priestory. Miesto pre reklamnú agentúru nehrá osobitnú úlohu, je však žiaduce, aby jej vzhľad bol reprezentatívny.

2

Po výbere izby si kúpte kancelársku techniku ​​- počítače, skenery, tlačiareň, kopírka. Na počítačoch pre dizajnérov a softvér ich v žiadnom prípade neukladajte, inak môže kvalita výrobkov jednoducho odradiť potenciálnych zákazníkov.

3

Zamyslite sa nad tým, na aký typ reklamy sa špecializujete. Reklamné agentúry sa zvyčajne zaoberajú vytváraním rozložení, bannerov, log atď.

4

Postarajte sa o internet, viackanálové telefónne čísla a vytvorenie miestnej siete. A samozrejme, hlavný dôraz sa kladie na zamestnancov: na začiatok budete potrebovať dvoch dizajnérov, niekoľko reklamných manažérov, kriminátora, obchodníka, účtovníka a režiséra. Ak je to potrebné a dostupnosť veľkých objednávok, môžete prilákať nezávislých pracovníkov. Je to veľmi výhodné, pretože si nevyžaduje ďalšie personálne náklady.

5

S reklamnými manažérmi uzatvárať dohody o úrokových sadzbách pre priťahované rozpočty a množstvo bonusov, ktoré budú motivovať ich prácu.

6

Ak ste primárne zapojený do vytvárania firemnej identity a rozloženia reklamy, je lepšie pracovať iba s nezávislými pracovníkmi, ktorých súčasťou je účtovník tretej strany. Venujte pozornosť propagácii vašich služieb a vytvoreniu portfólia. Je vhodné začať s malými a strednými podnikmi, pretože veľké spoločnosti sú pre vás príliš ťažké. Spojte sa s mediálnymi zdrojmi, v mnohých prípadoch získavajú reklamné agentúry záujem z médií o prilákanie zákazníkov. Vytvorte katalóg médií a ich ceny za reklamu.

Odporúčaná