ostatné

Ako publikovať časopis

Ako publikovať časopis

Video: Is Most Published Research Wrong? 2024, Júl

Video: Is Most Published Research Wrong? 2024, Júl
Anonim

Ak chcete vydávať časopis, musíte využiť služby tlačiarne. Na rozdiel od sovietskych čias, keď boli všetky médiá v štátnych rukách a redakčné kancelárie sa obvykle nachádzali v rovnakej budove ako tlačiareň, dnes si takmer každý objednáva tlač mimo tlač.

Image

Budete potrebovať

  • - tlačiareň;

  • - počiatočné údaje na výpočet nákladov (obeh, formát, počet strán (pruhy), farba, spôsob lepenia, požiadavky na obálku a kvalitu papiera vnútorných pruhov);

  • - peniaze na zaplatenie tlačiarenských služieb.

Návod na použitie

1

Kvalitu služieb, ktoré poskytuje tlačiareň, môžete hodnotiť podľa jej výrobkov. Ak chcete zistiť cenu, musíte ju kontaktovať telefonicky alebo e-mailom a požiadať o výpočet nákladov na služby na základe vašich zdrojových údajov. Za týmto účelom musí tlačiareň poznať obeh, počet strán, ich veľkosť (A4, A4 +, A5 atď.), Je plnofarebná, čiernobiela, spôsob pripevnenia (papierom alebo lepením), požiadavky na papier, na ktorý sa bude obálka tlačiť, a vnútorné str.

Zistite tiež, aké požiadavky sa vzťahujú na rozloženie, kedy by mala tlačiareň túto tlačiareň obdržať, aby sa mohla tlačená tlač spustiť do správneho dátumu, kedy si môžete tlačovú jazdu vyzdvihnúť a či je potrebné zaplatiť za jej uloženie, ak áno, koľko alebo kedy ju musíte vyzdvihnúť tak, aby nezaplatila.,

2

Pripravte rozvrhnutie časopisu podľa technických požiadaviek tlačiarne. Zvyčajne sú spolu s elektronickou verziou potrebné všetky stránky v tlačenej podobe, každá s uvedením dátumu doručenia čísla a podpis zodpovednej osoby (šéfredaktor alebo iný zástupca).

Niektoré tlačiarne prijímajú naskenované kópie pásiem.

3

Vezmite hotové rozloženie do tlačiarne alebo ho pošlite cez internet.

Platiť za svoje služby v súlade s vašimi dohodami: môže to byť úplná alebo čiastočná platba vopred, možnosť fakturácie pri poskytovaní služby je tiež bežná.

Musíte len počkať, kým sa obeh vytlačí a vysuší, vyzdvihnite ho a pošlite ho cez svoje distribučné kanály.

Distribúcia časopisu alebo novín je však samostatným vydaním.

Venujte pozornosť

Tlačené médiá v náklade až 999 kópií vrátane môžete publikovať bez registrácie. V náklade 1 000 a viac musíte najprv získať osvedčenie o štátnej registrácii médií.

Odporúčaná