obchodné

Ako začať podnikať od nuly v Kazachstane

Ako začať podnikať od nuly v Kazachstane

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Začatie podnikania bez počiatočného kapitálu nie je v žiadnej krajine ľahké. Vláda Kazachstanu sa však snaží komplexne podporovať začínajúcich podnikateľov tým, že im poskytuje daňové výhody a vytvára programy na podporu malých podnikov.

Image

Návod na použitie

1

Vypracujte podnikateľský nápad, na základe ktorého budete vykonávať svoje obchodné činnosti. Aby ste to dosiahli, musíte študovať trh s tovarom a službami v Kazachstane a zohľadniť všetky regionálne faktory, ktoré môžu mať vplyv na jeho vývoj. Napríklad veľa podnikateľov žijúcich v oblastiach susediacich s Čínou alebo Ruskom začína podnikať vývozom tovaru z týchto krajín. Preto, ak ste rezidentom jednej z týchto oblastí, môžete využiť túto výhodu na akumuláciu počiatočného kapitálu. V takom prípade by ste mali pred začatím podnikania študovať objem a rozsah exportných dodávok

2

Vytvorte si vlastný obchodný plán sami alebo s pomocou odborníkov, aby ste dostali pôžičku od banky na založenie firmy alebo prilákali spoľahlivých investorov.

3

Zaregistrujte sa na daňovom úrade IP (organizácia právnickej osoby bude vyžadovať dobrý autorizovaný kapitál). Na tento účel potrebujete nasledujúce dokumenty:

- pas občana Kazachstanu;

- TRN;

- výpis z knihy domácich (ak budete pracovať doma);

- nájomná alebo predajná a kúpna zmluva na priestory a jej osvedčenie o registrácii (ak máte v úmysle otvoriť podnik alebo kanceláriu);

- 2 fotografie 3, 5 × 4, 5;

- zoznam činností (uvedených v osobitnej forme).

4

Požiadajte svoju banku o pôžičku. Pôžičku na otvorenie a rozvoj podnikania si môžete samozrejme vziať iba poskytnutím spoľahlivého bezpečnostného vkladu (apartmán, chata, auto). Podaríte sa presvedčiť zamestnancov banky, že potrebujete pôžičku vo výške, ktorú určíte, ak je váš obchodný plán naozaj sľubný.

5

Ak sa vám z nejakého dôvodu nepodarilo získať pôžičku od banky, skúste kontaktovať investorov alebo zistite, ako sa stať členom programu na podporu podnikania vo vašom regióne.

6

Získané prostriedky použite v prísnom súlade s obchodným plánom. Najprv si kúpte všetko, čo potrebujete, a uzavrite zmluvy s dodávateľmi alebo zákazníkmi o vašom tovare alebo službách. Ak ich chcete kontaktovať, vyhľadajte všetky informácie o nich v médiách a na internete alebo, čo je dôležité pre vašu krajinu, požiadajte svojich príbuzných, priateľov a známych o pomoc.

Odporúčaná