Obchodné riadenie

Ako vypracovať zmluvu o dodaní tovaru

Ako vypracovať zmluvu o dodaní tovaru

Video: Moja prvá faktúra 2024, Júl

Video: Moja prvá faktúra 2024, Júl
Anonim

Zmluva o dodávke tovaru uzatvorená medzi predávajúcim a kupujúcim je jedným z najbežnejších a štandardných dokumentov. Ak je predajca nespoľahlivý, riskujete uzavretie takejto dohody. Z tohto dôvodu musíte správne uzavrieť zmluvu o dodávke tovaru, aby ste sa v prípade sporu mohli poistiť.

Image

Návod na použitie

1

Podľa čl. 432 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie sa dohoda považuje za uzavretú, iba ak obe strany potvrdia svoj súhlas so všetkými podstatnými podmienkami v nej uvedenými. Preto sa v texte tohto dokumentu vyžaduje prítomnosť takýchto podmienok. Jednou z nich je doložka popisujúca predmet zmluvy. Vo vašom prípade je to názov produktu a jeho množstvo. V zmluve môžete použiť všeobecný opis tovaru: „dokončovacie materiály“, „dámske odevy“, „kancelárske potreby“, ale nezabudnite v prihláške, špecifikácii alebo prihláške podrobne opísať potrebný sortiment a množstvo. A nezabudnite odkázať na dokument žiadosti v texte samotnej zmluvy.

2

Podmienky týkajúce sa ceny, veľkosti konkrétnej zásielky, dodacích podmienok tiež súhlasia s predávajúcim v špecifikácii, prihláške, nákladnom liste alebo v samostatnej aplikácii zoznam. Tieto dokumenty by mali obsahovať aj odkaz potvrdzujúci, že uvedený produkt je predmetom tejto zmluvy.

3

V texte zmluvy jasne uveďte postup koordinácie dodávaného sortimentu tovaru, jeho množstvo a termíny dodania pre každú jednotlivú dávku. Schvaľovacím dokumentom môže byť aj predbežná žiadosť alebo faktúra.

4

Postup pri uzavretí zmluvy je nasledovný: po prvé, kupujúci pošle predávajúcemu predbežnú žiadosť, v ktorej uvedie potrebný sortiment, množstvo, čas dodania a náklady na tovar (ak je množstvo tovaru vyjadrené v peňažnom vyjadrení). Predávajúci súhlasí s navrhovanými podmienkami, podpíše žiadosť a zašle ju kupujúcemu faxom alebo e-mailom.

5

Na základe predbežnej žiadosti dohodnutej s dodávateľom uzavrieť zmluvu. Pred vypracovaním a prijatím pôvodnej zmluvy si uschovajte všetky kópie elektronických dokumentov, aby ste si mohli overiť pôvodné materiálne podmienky. V texte zmluvy napíšte ustanovenie, podľa ktorého si predávajúci a kupujúci vymieňajú žiadosti elektronicky alebo faxom. Pomôže vám to zaistiť sa na súde, ak pôvodné dokumenty chýbajú.

Odporúčaná