Obchodné riadenie

Ako nalákať zákazníka do obchodu

Ako nalákať zákazníka do obchodu

Video: TYPY ZÁKAZNÍKOV 2024, Júl

Video: TYPY ZÁKAZNÍKOV 2024, Júl
Anonim

Prítomnosť konkurentov, nepohodlné miesto, neznámy obchod - to všetko neprispieva k nárastu zákazníkov. Definícia cieľového publika a dobre vybudovaná marketingová stratégia však pomôžu vybrať nástroje, ktoré zvýšia tok zákazníkov a prinesú zisk.

Image

Návod na použitie

1

Váš obchod by mal byť známy, preto je reklama hlavným prostriedkom na prilákanie zákazníkov. Ak máte malý obchod s potravinami alebo nepotravinársky tovar, môžete použiť letáky a malé brožúry. Vložte ich do poštových schránok v blízkych oblastiach alebo ich rozdajte tam, kde je veľká premávka (napríklad blízko metra). V obchode, v ktorom sa predáva oblečenie alebo obuv, môžete okrem letákov vyrábať aj bannery, vizitky a, ak to rozpočet umožňuje, inzerovať v televízii. Upozorňujeme, že peniaze vynaložené na reklamu by mali byť úplne opodstatnené. Nie je potrebné zverejňovať oznamy o príspevkoch, ktoré sa otvorili v novom internetovom obchode - pravdepodobne to neprinesie očakávaný účinok.

2

Tvárou vášho obchodu je vitrína. Ozdobte ju tak, aby vás upútala a prinútila vás ísť do obchodu. Zamyslite sa nad tým, aký dizajn môže zodpovedať koncepcii a štýlu vášho obchodu, vytvorte o vás dobrý dojem. Pokúste sa nájsť riešenie, ktoré by vás odlíšilo od konkurencie.

3

Prilákajte zákazníkov novými zľavovými programami, akciami a zľavami: napríklad darček pre každých 100 zákazníkov, zľava v dopoludňajších alebo večerných hodinách, zľavové karty. Pravidelne nastavte propagačné akcie pomocou rôznych skupín produktov.

4

Pokúste sa prilákať klienta príjemnou vôňou a zvukom. Napríklad vôňa pečenia v cukrárskom oddelení, vôňa pravej kože v topánke, slabá citrusová vôňa ovplyvňujú podvedomie. Príjemné zvukové pozadie tiež pomôže kupujúcemu relaxovať a zotrvať v obchode. Hudba by mala byť tichá, aby zákazníci nemuseli zvyšovať hlas, ak chcú s predajcom niečo objasniť.

5

Zamyslite sa nad pohodlím zákazníka. Ak to územie umožňuje, zabezpečte bezplatné parkovanie, aby zákazníci mohli opustiť svoje auto. Uistite sa, že všetky pokladne fungujú a kupujúci nemusia stáť v dlhom rade. Pozrite sa, ako sa správajú predajcovia: dobré služby určite zvýšia lojalitu zákazníkov.

Odporúčaná