Obchodné riadenie

Ako viesť záznamy o jednotlivom podnikateľovi

Ako viesť záznamy o jednotlivom podnikateľovi

Video: OPS118 Deep dive on Onboarding customers into Lighthouse 2024, Júl

Video: OPS118 Deep dive on Onboarding customers into Lighthouse 2024, Júl
Anonim

Jednotlivec podnikajúci v Rusku musí viesť účtovné záznamy. Podľa zákona o účtovníctve musí podnikateľ bez právnického vzdelania vykonávať kontrolu nad príjmami a výdavkami. Poradie doručenia účtovnej závierky závisí v prvom rade od zvoleného daňového systému.

Image

Návod na použitie

1

Podľa legislatívneho aktu môžu jednotliví podnikatelia uplatňovať spoločný daňový systém, zjednodušený a UTII. Účtovný systém závisí od vybraného systému. Predpokladajme, že používate OSNO. V takom prípade musíte zaplatiť daň z príjmu fyzických osôb (13%) zo zisku. Na jej výpočet si uschovajte knihu príjmov a výdavkov. Musíte tiež vypočítať a zaplatiť DPH (18%). Daň sa počíta na základe príjmov a výrobných nákladov, tj 18% vynásobených množstvom predaného tovaru a zníženým o DPH, ktorú ste zaplatili pri nákupe tovaru, materiálu, surovín atď. Na účtovanie súm použite predajnú knihu a nákupnú knihu. Pri uplatňovaní všeobecného daňového systému ste povinní platiť dôchodkové poistenie.

2

Ak chcete podať správu o všetkých vzniknutých a vyplatených sumách, musíte predložiť správy na kontrolu v lehote stanovenej ruskými právnymi predpismi. Napríklad, ak chcete zobraziť všetky príspevky, vyplňte a odošlite federálnej daňovej službe daň z dane z príjmu fyzických osôb vo forme 3-NDFL. Ak chcete podať správu o DPH, urobte vyhlásenie a predložte ho na kontrolu. Správy by sa mali predkladať aj FIU aj FSS.

3

V prípade, že používate zjednodušený systém, vyberte jeden z cieľov zdaňovania: príjem (6%) alebo príjem znížený o sumu výdavkov (15%). Všetky príjmy a výdavky odrážajte v osobitnej knihe. Musíte tiež platiť štvrťročne jednu daň, na tento účel vypočítajte zálohové platby a na konci roka samotnú daň. Zaplaťte mínus predchádzajúce platby za daný rok. Platiť poistné do dôchodkového fondu štvrťročne.

4

Najneskôr do 30. apríla podajte na daňovom úrade jednotné daňové priznanie. Mali by ste tiež podať správu o dôchodkoch, poistení a sociálnych príspevkoch.

5

Jednotliví podnikatelia, ktorí používajú UTII, musia platiť štvrťročne jednu daň z pripísaného príjmu (15%). Rovnako ako v predchádzajúcich systémoch musíte vypočítať a previesť poistné na FIU.

  • individuálne podnikateľské účtovníctvo
  • Účtovníctvo IP od roku 2013

Odporúčaná