Obchodné riadenie

Ako rozkladať produkt

Ako rozkladať produkt

Video: Vše o produktu HirudoVital 2024, Júl

Video: Vše o produktu HirudoVital 2024, Júl
Anonim

Pre úspešný predaj tovaru je potrebné tovar správne predložiť kupujúcemu. V Spojených štátoch amerických sa už dlho úspešne používa systém nazývaný „face-to-face“. Tento systém je možné úspešne uplatniť aj v Rusku po splnení niekoľkých povinných podmienok. Hlavnou podmienkou tohto systému je vybavenie obchodného priestoru ako aréna.

Image

Návod na použitie

1

Ideálne obchodné poschodie je nasledovné: do stredu miestnosti je potrebné umiestniť špeciálny stojan alebo stôl vysoký asi 50-70 centimetrov. Sú potrebné na výpočet tovaru. Za nimi postavili stoly a stojany na iný tovar vysoký už 70 až 90 centimetrov. Ak sa vzdialite od stredu na krátku vzdialenosť, postavte ďalší stojan, ktorý sa podobá posúvaču, na rôznych úrovniach sa nachádza niekoľko druhov tovaru. Na umiestnenie tovaru môžete použiť steny obchodu, na ktorých môžete police a vešiaky upevniť, takže všetok váš tovar bude pre kupujúceho viditeľný odkiaľkoľvek v obchode. Nemali by ste však zaplňovať stojany: kupujúci by mal mať možnosť vziať akýkoľvek produkt, ktorý sa mu páčil, bez väčších ťažkostí.

2

Na úrovni očí kupujúceho musíte umiestniť stojany na vešiaky. Bude to pohodlnejšie pre tie stojany, na ktorých môžete zavesiť dva rady vešiakov. Pred pult môžete umiestniť figurínu, na ktorej môžete predviesť najnovšiu novinku alebo tovar určený na rýchly predaj.

3

Na hornú úroveň musíte umiestniť objemný tovar (bundy, kabáty, vankúše alebo prikrývky). V tomto okamihu uvidia tovar všetci kupujúci. Je tiež dobré umiestniť modely na ukážku, najnovšie kolekcie, na najvyššej úrovni.

4

Nákupcovia sú tradične priťahovaní do centrálnej časti obchodu, takže v centre je potrebné zariadiť väčšie množstvo najobľúbenejšieho tovaru. A zaveste veľké veci na steny obchodu. Napríklad v obchode s odevmi pre deti je také usporiadanie ideálne: v strede sú nohavice, svetre, svetre a na stenách sú bundy a plášte.

5

Je potrebné venovať pozornosť množstvu tovaru toho istého druhu, ktorý sa predáva vo vašom obchode. Najvýhodnejšia bude až 40 modelov rovnakého typu, napríklad blúzky, päť veľkostí každého modelu. Túto možnosť praktizuje mnoho európskych obchodov. Najprv sa nezverejní viac ako 5-10 modelov. Po vypredaní hlavnej zbierky sa jej zvyšky zavesia na stojan v strede, aby sa predal rýchlejšie.

6

Podľa skúseností západných obchodov bude lepšie usporiadať veci do blokov v jednej farebnej schéme, pretože kupujúci predovšetkým dávajú pozor na farbu. A aby ste kupujúcemu poskytli príležitosť lepšie zvážiť štýl modelu, môžete umiestniť niekoľko vzoriek od hromadného displeja.

7

Na demonštráciu najnovších kolekcií oblečenia je najlepšie použiť figuríny, ktoré je potrebné prevziať hore nohami, aby kupujúci získal úplný prehľad zbierky. Zároveň by sa mal demonštrovať nielen odev, ale aj doplnky. Pamätajte na to, že čím lepšie budete výrobok prezentovať zákazníkovi, tým väčšia je pravdepodobnosť, že tento produkt od vás kúpi.

ako zavesiť oblečenie v obchode

Odporúčaná