ostatné

Ako nájsť individuálneho podnikateľa

Ako nájsť individuálneho podnikateľa

Video: Typy kontroverzných podnikateľov | ft. Števo Martinovič | Zmudri 2024, Júl

Video: Typy kontroverzných podnikateľov | ft. Števo Martinovič | Zmudri 2024, Júl
Anonim

Skôr ako začnete vzájomne výhodnú spoluprácu s novým obchodným partnerom, najprv zistite informácie o jeho podnikateľských aktivitách. Ak to chcete urobiť, choďte na najbližší daňový úrad alebo využite služby advokátskej kancelárie, pretože individuálneho podnikateľa nájdete iba v zjednotenom štátnom registri - USRIP. Budete musieť vyplniť špeciálnu žiadosť a objednať informačné vyhlásenie.

Image

Budete potrebovať

DIČ, OGRNIP, formulár žiadosti o extrakty z EGRIP, 200 - 400 rubľov. zaplatiť štát. povinnosti, iné právne údaje a podrobnosti.

Návod na použitie

1

Predtým, ako prídete na daňový úrad, požiadajte svojho budúceho obchodného partnera o jeho individuálne číslo daňového poplatníka - DIČ a hlavné registračné číslo štátu - OGRIP. DIČ a OGRNIP sú špeciálne kódy fyzicky vykonávané vo forme úradných dokumentov.

2

Každý občan Ruskej federácie dostáva DIČ pri prvom oficiálnom zamestnaní alebo po registrácii komerčnej alebo neziskovej organizácie. Vlastníctvo podnikateľa INN znamená, že bolo zaregistrované v Ruskej federálnej daňovej službe. Ak vás zaujíma, ako nájsť TIN jednotlivého podnikateľa, tento postup je možné vykonať prostredníctvom špeciálnych online služieb, napríklad Freelane.ru.

3

OGRIP sa skladá z dvanástich číslic. Prvé štyri zodpovedajú jednotke daňovej služby. Nasledujúcich šesť označuje osobný kód jednotlivého podnikateľa. Posledné dve sú kontrolné číslice. OGRNIP je hlavným dokumentom OP, v ktorom sa uvádza jeho úradná registrácia na daňovom úrade ako samostatného podnikateľa bez vytvorenia právnickej osoby. Toto číslo majú všetci podnikatelia a každý z nich má iné.

4

formulár žiadosti o vydanie výpisu z Jednotného štátneho registra podnikov. Bude obsahovať všetky potrebné informácie o podnikateľovi, ktorý vás zaujíma - kódy a štatistiky OKVED, podrobné informácie o činnostiach, ktoré vykonáva. Vyplňte formulár svojimi údajmi a právnymi údajmi o potenciálnom obchodnom partnerovi. Zaistite manažéra podpisom a pečaťou.

5

Potom zaplatte povinný štátny poplatok v predpísanej výške od 200 do 400 rubľov, v závislosti od času, ktorý je potrebný na poskytnutie výpisu. Podajte žiadosť federálnej daňovej službe. Určia vám určitý deň, keď budete môcť prísť na dokumenty. Príďte na daňový úrad v určenom čase, aby ste dostali pripravené informácie o jednotlivom podnikateľovi-partnerovi.

  • Ako nájsť individuálneho podnikateľa prostredníctvom TIN a OGRNIP
  • nájsť ip adresu pomocou cínu

Odporúčaná