obchodné

Ako nájsť nedostatok

Ako nájsť nedostatok

Video: Nedostatok sebavedomia 2024, Júl

Video: Nedostatok sebavedomia 2024, Júl
Anonim

Nedostatok je strata hodnoty, za ktorú je zodpovedná osoba pri uzavretí zmluvy zodpovedná. Nájsť nedostatok znamená vykonať úplný finančný audit, vypracovať ho a potom predložiť požiadavku na zavedenie chýbajúcich hodnôt zistených počas účtovníctva.

Image

Budete potrebovať

  • - konať;

  • - vysvetlenie;

  • - trest;

  • - zotavenie.

Návod na použitie

1

Ak chcete nájsť nedostatok, zaznamenajte všetky hodnoty. Vytvorte správnu komisiu, ktorá bude viesť súpis a návrh všetkých dokumentov. Komisia by mala zahŕňať zástupcov administratívy, účtovníka alebo hlavného účtovníka, finančne zodpovednú osobu alebo tím, ak bola práca vykonaná brigádnou metódou, vedúci oddelenia, sekcie alebo skladu.

2

Prepočítajte všetky významné hodnoty v čase auditu. Vykonajte výpočet všetkých finančných faktúr, vrátených výnosov. Ak zostatok tovaru na sklade alebo hotovosť pri pokladni nezodpovedá prijatým výnosom a príjmom, potom je nedostatok.

3

Urobte úkon potvrdzujúci zistený nedostatok. Oboznámte sa s dokumentom materiálne zodpovednú osobu alebo osoby, požiadajte o podpísanie dokumentu všetkých členov komisie a materiálne zodpovedných osôb.

4

Ďalej musíte získať písomné vysvetlenie zisteného nedostatku. Finančne zodpovedné osoby nanešťastie nie sú vždy pripravené oznámiť nedostatok a vysvetliť niečo administratívnemu personálu podniku. Preto, ak ste nedostali písomné vysvetlenie, vydajte dodatočný akt o odmietnutí, podpíšte ho so všetkými členmi komisie, ktorá vykonala audit.

5

Vypracovať dokument o odsúdení, vydať príkaz, v ktorom uvedie skutočnosť zisteného nedostatku, trest uložený materiálne zodpovednej osobe.

6

Musíte mať písomné potvrdenie, že všetky zariadenia, na ktorých bol tovar počas príjmu a predaja vážený, sú v dobrom stave. Na získanie tohto dokumentu vyzvite zástupcu svojej technickej služby, ktorá obsluhuje všetky technické vybavenie podľa zmluvy.

7

Kontrola zariadenia by sa mala vykonávať za prítomnosti zástupcov správnej komisie. Vydať ďalší akt o výsledkoch auditu. Dostanete kompletný balík dokumentov, ktorý vám umožní rozlúčiť sa s finančne zodpovednou osobou podľa článku 81 Zákonníka práce Ruskej federácie.

8

Odpočítajte všetky nedostatky z výpočtu po prepustení. Ak táto suma nie je dostatočná a nikto nemá v úmysle dobrovoľne zostatok schodku vyrovnať, obráťte sa na rozhodcovský súd a požiadajte ho o vymáhanie.

9

Ak ste opustili finančne zodpovednú osobu pre ďalšiu prácu, vypočítajte mesačný schodok vo výške 25% zo sumy zárobku.

Odporúčaná