obchodné

Ako pomenovať pekáreň

Ako pomenovať pekáreň

Video: Week 5 2024, Júl

Video: Week 5 2024, Júl
Anonim

Pekáreň je veľmi sľubný obchodný projekt. Môžete otvoriť malú rodinnú pekárňu alebo si môžete naplánovať celú sieť určenú nielen pre vaše mesto, ale aj pre najbližšie regióny. Pekáreň môže slúžiť obchodom alebo mať vlastnú predajnú sieť, pracovať v ekonomickom formáte alebo ponúkať iba drahé exkluzívne výrobky. Ako svojim zákazníkom vysvetliť, v akom formáte budete pracovať? Veľmi jednoduché - so správnym menom.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr sa rozhodnite, v ktorej cenovej kategórii chcete pracovať. Okamžite sa tým zúži okruh vhodných mien. Napríklad slová s malými príponami naznačujú ekonomický formát a sonorické cudzie názvy naznačujú, že produkt tu pravdepodobne nie je lacný.

2

Určite budúci sortiment vašej pekárne - bude to široké alebo úzke, či sa predpokladá chlieb s „národnou“ zaujatosťou, napríklad francúzsky muffin, taliansky chlieb alebo uzbecké koláče. Názov môže úspešne zdôrazniť regionálnu príchuť - každý chápe, čo sa oplatí hľadať v pekárni s názvami ako „Madame Plyushkina“, „Mama Roma“ alebo „Monsieur Croissant“.

Jednoznačné geografické umiestnenie názvu však môže narušiť budúce rozšírenie sortimentu - bude problematické predávať briošky a pizzu v inštitúcii s názvom „Tandoor“.

3

Rozhodnite sa, v akom formáte pôjde vaše obchodovanie. Napríklad názov ako „buchty a káva“ naznačuje, že v pekárni si nemôžete kúpiť len chlieb so sebou, ale tiež jesť pár buchty priamo tu, pri pulte alebo pri stole. Samozrejme, budete potrebovať celý rad nápojov. Ak to veľkosť miestnosti umožňuje, táto možnosť môže byť veľmi prospešná, najmä ak v blízkosti nie sú k dispozícii žiadne stravovacie zariadenia.

4

Majte na pamäti, že jedlo je jednou z mála oblastí, v ktorých je konzervativizmus vítaný. Preto zákazníci vnímajú jednoduché meno ako „Pekáreň č. 1“ pozitívne. Jedna z moskovských pekární sa nazýva ešte originálnejšia - „Buloshnaya“. Ironicky zdôraznený „Moskevský prízvuk“ túto pekársku okamžite odlišuje od konkurencie.

5

Ak sa v blízkosti domu, v ktorom sa nachádza vaša pekáreň, v minulosti nachádzal známy obchod, pamätník alebo park, môžete bezpečne zadať názvy, ktoré si pamätáte miestnym obyvateľom vašej vlastnej značky. Pekárstvo „Na Puškin“ alebo „Karavaevskaja“ sa bude venovať pozornosť potenciálnym kupujúcim.

6

Máte zvučné priezvisko a chcete meno pekárne pomenovať podľa svojho krstného mena? Je to celkom možné - v oblasti pomenovania produktov sa táto technika používa, aj keď nie príliš často. Nezabudnite však, že značky Volkonsky a Eliseevsky sú už prevzaté.

7

Možno plánujete otvoriť nevýhradné jediné zariadenie, ale chcete rozvinúť celú sieť pekární. Potom je hlavnou vecou krátke, priestranné a nezabudnuteľné meno. Je potrebné obísť sa bez geografických väzieb a osobných mien. Čím jednoduchšie, tým lepšie - to je vaše motto. Napríklad v jednom z regiónov je sieť malých pekární pod nenápadným názvom „Super Bulka“. Možno nesvieti originality, ale je to dokonale pripomenuté. Pre sieťový podnik je to obzvlášť dôležité.

ako pracovať v pekárni

Odporúčaná