Obchodné riadenie

Ako pomenovať dámsky obchod

Ako pomenovať dámsky obchod

Video: Nápojový automat | Automat pre deti a bábiky | Detský obchod | Hra na obchod | Rozbaľovanie hračiek 2024, Júl

Video: Nápojový automat | Automat pre deti a bábiky | Detský obchod | Hra na obchod | Rozbaľovanie hračiek 2024, Júl
Anonim

Súdiac podľa prudkého nárastu počtu dámskych obchodov Podruzhka v Moskve v roku 2010, myšlienka vytvorenia dámskeho obchodu (kozmetika, domáce potreby, pančuchy atď.) Bola veľmi úspešná. Ako súťažiť s dámskymi obchodmi, ktoré sa už objavili a s obchodmi, ktoré sa ešte objavia? Meno nebude hrať posledná úloha v tejto veci.

Image

Návod na použitie

1

Meno bude priamo závisieť od vášho sortimentu a podľa toho aj od cieľového publika. Čo a komu ste pripravení predať? V elitnej dámskej predajni nemá zmysel predávať napríklad umývacie prostriedky na umývanie riadu - je nepravdepodobné, že by ženy, ktoré nakupujú v takomto obchode, umývali riad sami, a preto také veci nekúpia. V dámskom obchode ekonomickej triedy by ste nemali predávať drahú kozmetiku - nikto nebude kupovať.

2

„Priateľka“ - meno je veľmi bežné, z toho je zrejmé, že v obchode sa dá čokoľvek predať, čo môže byť pre ženu zvyčajne užitočné. Ak je sortiment vášho obchodu pomerne úzky (sponky do vlasov, kozmetika), je lepšie to vyjadriť v názve. Napríklad z názvu ženskej predajne Krasotka bude vyplývať, že v nej sa predávajú šperky, parfumy a kozmetika, ale nie umývacie prostriedky a mopy na vytieranie.

3

Názov elitnej dámskej predajne by mala slúžiť ako druh filtra pre zákazníkov, t. Preukážte, že sortiment tohto obchodu nie je pre každého. Názvy v angličtine (Luxury, Posh & Drahé, atď.) Sú v tomto prípade veľmi vhodné. Mali by ste premýšľať o dizajne vývesných štítov a vitrín - mali by tiež uvádzať cenovú kategóriu obchodu.

4

Pri výbere mena pre dámsky obchod je dôležité vyhnúť sa typickej chybe - pokusu nazvať ho ženským menom. Existuje mnoho obchodov pomenovaných týmto spôsobom a tieto názvy sa nepamätajú. Mená ako Svetlana sú okrem toho dosť anonymné a o sortimente nebudú nič hovoriť.

5

Vo všeobecnosti by postup pri výbere názvu mal vyzerať takto:

1. určenie sortimentu a cieľové publikum obchodu.

2. analýza názvov konkurenčných obchodov.

3. Výber asi tucet možností pre mená.

4. určenie s najlepšou voľbou preukázaním mien zástupcov cieľovej skupiny. Je to veľmi dôležité a žiaduce štádium, pretože samotné ženy budú schopné povedať, ktoré meno sa im zdá najživšie a najpamätnejšie.

5. Posledný výber mena.

Odporúčaná