Obchodné riadenie

Ako určiť dlhodobé ciele podniku

Ako určiť dlhodobé ciele podniku

Video: Dôležitosť cieľa | Adela Banášová | TEDxYouth@Žilina 2024, Smieť

Video: Dôležitosť cieľa | Adela Banášová | TEDxYouth@Žilina 2024, Smieť
Anonim

Stanovenie dlhodobých cieľov je dôležitým bodom pri plánovaní činností každého podniku. Bez tohto je jeho existencia a rozvoj nemožný. Úlohy závisia od poslania podniku a jeho strategických cieľov.

Image

Návod na použitie

1

Formulovať ciele vášho podniku. Môžu sa líšiť - zvýšenie ziskov, nasýtenie trhu a uspokojenie potrieb spotrebiteľov pre konkrétny produkt, zvýšenie kapitálu akcionárov. Podnik sa do istej miery snaží dosiahnuť všetky ciele, ale jeden alebo viac bude prioritou. Ak chcete určiť najdôležitejší cieľ, premýšľajte o potrebách skupiny, ktorá je pre vás dôležitejšia ako čokoľvek iné. Môžu to byť akcionári, veritelia, zamestnanci, spotrebitelia, manažéri, dodávatelia, orgány, spoločnosť ako celok.

2

Poslaním je vyhlásenie, ktoré stanovuje ciele a priority spoločnosti. Je to akýsi základ pre stanovenie cieľov. Toto vyhlásenie by malo naznačovať, ako sa spoločnosť líši od ostatných. Definujte a označte oblasť hospodárskej súťaže. Má niekoľko komponentov - priemyselný, geografický, spotrebiteľský. Napíšte, čo spoločnosť usiluje o to, aby určila strategické smerovanie svojich aktivít. Uveďte, aké vedomosti, zručnosti a schopnosti by mal mať personál. Najprv identifikujte skupinu jednotlivcov, ktorých záujmy firma chráni. Poslanie je možné definovať v zdĺhavom dokumente aj v krátkej vete.

3

Formulovať ciele spoločnosti. Môžu byť dlhodobé a krátkodobé. Môžu existovať aj trhové, finančné, produkčné a organizačné ciele. Napríklad trhové zahŕňajú zvýšenie počtu zákazníkov alebo získanie určitého percenta trhu, zvýšenie predaja atď. Medzi ciele výroby patrí napríklad otvorenie pobočky, vybudovanie novej dielne, vývoj a zvládnutie nových technológií. Finančné ciele zahŕňajú zvýšenie množstva výrobkov v hodnotovom vyjadrení, zníženie nákladov, zvýšenie ziskovosti a zníženie nákladov. Organizačné ciele sa týkajú zamestnancov. Ide o zvýšenie počtu zamestnancov určitej špeciality, zvýšenie platov, využívanie nových rozhodnutí vedenia. Ciele musia spĺňať určité požiadavky. Musia byť dosiahnuteľné, konkrétne a časovo ohraničené. Sú tiež potrebné kritériá, podľa ktorých by bolo možné určiť, či sa spoločnosti podarilo dosiahnuť požadovaný výsledok. Ciele by nemali byť v rozpore s misiou a navzájom.

4

Stanovte, čo je potrebné urobiť na dosiahnutie dlhodobých cieľov. Úlohy sú spôsoby, ako dosiahnuť ciele. Napríklad, aby sa dosiahol nárast počtu zákazníkov, je potrebné rozšíriť sortiment a služby, vytvoriť pobočku spoločnosti v odľahlej oblasti, zvládnuť výrobu nového typu produktu, vyvinúť a implementovať reklamnú spoločnosť. Na vývoj nových technológií môže byť potrebné nové vybavenie alebo školenie personálu v kurzoch ďalšieho vzdelávania. Každá dlhodobá úloha je rozdelená na niekoľko menších. Napríklad za účelom vyslania zamestnanca na kurzy alebo seminár je potrebné vybrať najúčinnejší z niekoľkých seminárov, nájsť prostriedky na jeho zaplatenie a nájsť náhradu pre zamestnanca počas školenia. Rovnako sú rozdelené do etáp a iných úloh.

Odporúčaná