management

Účtovníctvo ako jedna z existujúcich funkcií riadenia

Účtovníctvo ako jedna z existujúcich funkcií riadenia

Video: Excel - Aké automatické rady a zoznamy v Exceli existujú? 2024, Júl

Video: Excel - Aké automatické rady a zoznamy v Exceli existujú? 2024, Júl
Anonim

Manažment vedy - manažment zahŕňa použitie mnohých funkcií, ktoré pomáhajú riešiť konečný problém - zvyšovanie ziskovosti podniku. Medzi hlavné funkcie riadenia patrí najmä účtovníctvo, na základe ktorého sa vykonávajú ďalšie funkcie, ako napríklad kontrola, monitorovanie, motivácia.

Image

Návod na použitie

1

Účtovníctvo vykonávané v krátkodobom aj dlhodobom horizonte spočíva v identifikácii a štruktúrovaní materiálov, faktov a udalostí v rámci celého podniku, ako aj v rámci jeho štrukturálnych divízií. Medzi typy účtovníctva, ktoré sú povinné pre každú organizáciu, patrí finančné, účtovné a daňové účtovníctvo, ako aj manažérske účtovníctvo, ktoré pomáha viesť štatistiku, analyzovať ju a robiť optimálne manažérske rozhodnutia, aby sa minimalizovali výrobné náklady a jej organizácia v podniku.,

2

Účtovná funkcia zase zahŕňa sledovanie dostupnosti a výdavkov na materiálne a finančné zdroje, striedanie pracovných síl, časové náklady a ďalšie parametre charakteristické pre konkrétny výrobný proces. Pre väčšinu podnikov sú hlavnými účtovnými parametrami množstvo, kvalita, čas, náklady, výkonní umelci. Použitie špeciálneho softvéru umožňuje nielen brať do úvahy všetky potrebné parametre v reálnom čase, ale tiež ich monitorovať, t. J. Sledovať s danou sekvenciou, aby sa určila ich zmena v čase.

3

Takéto monitorovanie je základom pre analýzu manažérskej činnosti v podniku, pretože umožňuje porovnávať skutočné výsledky s plánovanými a včas vykonať potrebné úpravy. Analýza všetkých systémov, ktoré ovplyvňujú činnosti podniku, vám umožňuje nadviazať vzťahy medzi nimi a určiť, ako fungovanie každého z nich ovplyvňuje činnosti ostatných. Ukazuje sa, že dobre zorganizované účtovníctvo v konečnom dôsledku zvyšuje presnosť prognózy a kvalitu plánovania a tiež vám umožňuje zvýšiť motiváciu zamestnancov.

4

Preto je pri organizovaní účtovníctva v podniku dôležité dodržiavať jeho základné princípy: kontinuitu, komplexnosť, stanovovanie faktov a udalostí v čase ich vzniku. Je to taký účet, ktorý pomôže získať najkompletnejšie a najspoľahlivejšie informácie o zohľadňovaných parametroch, a teda zvýši presnosť prognózy - jedna z hlavných úloh riadenia. Okrem toho sa výsledky účtovníctva a monitorovania využívajú na zvýšenie konkurencieschopnosti podnikových produktov, ktoré slúžia ako jedno z kritérií na hodnotenie efektívnosti jeho činností, a teda aj činností celého systému riadenia.

Odporúčaná